SoruCevap
Yeni Üye
Elmalı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklaşık 2 su bardağı un
İç harcı için;
3-4 adet elma
Tarçın
Yarım su bardağı şeker
Kekini ıslatmak için;
Nescafe
1 bardak süt
Elmalı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırp. Süt, yağ, un, kabartma tozu, vanilyayı ekle karıştır, unu denetimli biçimde koy ben ikinci bardak un iki parmak eksik kullandım.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında alt üst ayarda fanlı ayarda 20 dakika pişir. Pişen keki soğumaya bırak.
Soğuyan kek için bir bardak süte bir tatlı kaşığı nescafe koy karıştır ve aykırı çevirdiğimiz soğuyan kekimizi ıslatın.
İç materyal için; elmayı rendeleyin ve yarım su bardağı şekeri elmanın üzerine dök ve düzgünce kavur. İsteyen ceviz fındıkta koyabilir ben kullanmadım çocuğum sevmediği için.
Pişen elma harcımıza ben çok az tarçın kullandım bir çay kaşığı kadar tarçını sevdiğiniz dereceye bağlı ne kadar isterseniz kullanabilirsiniz.
Soğuyan elmalı harcımızı en son olarak tart kekimize döküyoruz ve buz dolabında yarım saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Elmalı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklaşık 2 su bardağı un
İç harcı için;
3-4 adet elma
Tarçın
Yarım su bardağı şeker
Kekini ıslatmak için;
Nescafe
1 bardak süt
Elmalı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırp. Süt, yağ, un, kabartma tozu, vanilyayı ekle karıştır, unu denetimli biçimde koy ben ikinci bardak un iki parmak eksik kullandım.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında alt üst ayarda fanlı ayarda 20 dakika pişir. Pişen keki soğumaya bırak.
Soğuyan kek için bir bardak süte bir tatlı kaşığı nescafe koy karıştır ve aykırı çevirdiğimiz soğuyan kekimizi ıslatın.
İç materyal için; elmayı rendeleyin ve yarım su bardağı şekeri elmanın üzerine dök ve düzgünce kavur. İsteyen ceviz fındıkta koyabilir ben kullanmadım çocuğum sevmediği için.
Pişen elma harcımıza ben çok az tarçın kullandım bir çay kaşığı kadar tarçını sevdiğiniz dereceye bağlı ne kadar isterseniz kullanabilirsiniz.
Soğuyan elmalı harcımızı en son olarak tart kekimize döküyoruz ve buz dolabında yarım saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Elmalı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı