SoruCevap
Yeni Üye
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
4 adet kırmızı elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için;
1 adet yumurta
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımız olan rendelediğimiz elma, ceviz, tarçın ve şekeri tenceremize alalım.
Çok kısık olmayan hafif hararetli ateşte pişirelim.
Elmalarımız rengi koyulaşıp saldığı suyunu çekene kadar karıştırmaya devam edelim. Yaklaşık 10 – 15 dk sürüyor olması.
Elmalarımız iyice suyunu çekince soğumaya bırakalım.
Hamurumuz için yumurta, erittiğimiz tereyağı, yarım su bardağı toz şeker, 1 kabartma tozu ve 2 su bardağı unumuzu karıştıralım.
Unu kontrollü ekleyelim.Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan hafif yumuşak bir hamur olmalı.
10-15 dk kadar dinlenmeye bırakalım hamurumuzu.
Hamurumuzdan turtamızın üzeri için bir parça ayırarak alt tabanı oluşturalım.
İkiye böldüğümüz hamurun bir kısmını alt ve üstüne yağlı kağıt koyarak merdanemizle açalım.
Şekil verdiğimiz hamuru yağladığımız turta kalıbımıza yerleştirelim.
Kalıba yerleştirdiğimiz hamurumuzun çatal yardımıyla üstünde delikler açalım.
Soğuyan iç harcımızı içine dökelim.
Ayırdığımız hamurumuzdan şeritler hazırlayıp üzerine hafif bastırarak yerleştirelim.
Önceden 180 derece ısıtılmış olan fırınımızda yaklaşık 30 – 35 dk pişirelim.
Her fırının ısınması farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var. İsteğe göre üstüne pudra şekeri dökebilirsiniz. Afiyet olsun
Elmalı Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet kırmızı elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için;
1 adet yumurta
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımız olan rendelediğimiz elma, ceviz, tarçın ve şekeri tenceremize alalım.
Çok kısık olmayan hafif hararetli ateşte pişirelim.
Elmalarımız rengi koyulaşıp saldığı suyunu çekene kadar karıştırmaya devam edelim. Yaklaşık 10 – 15 dk sürüyor olması.
Elmalarımız iyice suyunu çekince soğumaya bırakalım.
Hamurumuz için yumurta, erittiğimiz tereyağı, yarım su bardağı toz şeker, 1 kabartma tozu ve 2 su bardağı unumuzu karıştıralım.
Unu kontrollü ekleyelim.Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan hafif yumuşak bir hamur olmalı.
10-15 dk kadar dinlenmeye bırakalım hamurumuzu.
Hamurumuzdan turtamızın üzeri için bir parça ayırarak alt tabanı oluşturalım.
İkiye böldüğümüz hamurun bir kısmını alt ve üstüne yağlı kağıt koyarak merdanemizle açalım.
Şekil verdiğimiz hamuru yağladığımız turta kalıbımıza yerleştirelim.
Kalıba yerleştirdiğimiz hamurumuzun çatal yardımıyla üstünde delikler açalım.
Soğuyan iç harcımızı içine dökelim.
Ayırdığımız hamurumuzdan şeritler hazırlayıp üzerine hafif bastırarak yerleştirelim.
Önceden 180 derece ısıtılmış olan fırınımızda yaklaşık 30 – 35 dk pişirelim.
Her fırının ısınması farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var. İsteğe göre üstüne pudra şekeri dökebilirsiniz. Afiyet olsun
Elmalı Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı