Elmalı Tart Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı şeker
2.5 su bardağı un
İç Harcı İçin
2-3 adet elma
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Elmalarımızı soyup rendeleyip bir tavaya alıyoruz ve şekeri ilave edip elmalar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz piştikten sonra ocaktan alıp ceviz içini ve tarçın ek edip karıştırıyoruz.
Bir kabın içine un hariç bütün gereçleri alıp karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ek edip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzun yarısında biraz fazlasını alıp tart kalıbımızın büyüklüğüne göre açıyoruz ve kalıbımızı yağladıktan sonra hamuru kalıbın kenarlarını kapatarak düzgün bir şekilde kalıba yerleştiriyoruz.
Elmalı harcımızı hamurun üzerine yayıyoruz geri kalan hamuru açıp uzun şeritler halinde kesip üzerine yerleştiriyoruz.
180 derece alt üst ayarda önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı şeker
2.5 su bardağı un
İç Harcı İçin
2-3 adet elma
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Elmalarımızı soyup rendeleyip bir tavaya alıyoruz ve şekeri ilave edip elmalar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz piştikten sonra ocaktan alıp ceviz içini ve tarçın ek edip karıştırıyoruz.
Bir kabın içine un hariç bütün gereçleri alıp karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ek edip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzun yarısında biraz fazlasını alıp tart kalıbımızın büyüklüğüne göre açıyoruz ve kalıbımızı yağladıktan sonra hamuru kalıbın kenarlarını kapatarak düzgün bir şekilde kalıba yerleştiriyoruz.
Elmalı harcımızı hamurun üzerine yayıyoruz geri kalan hamuru açıp uzun şeritler halinde kesip üzerine yerleştiriyoruz.
180 derece alt üst ayarda önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun