Elmalı Tomurcuk Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
200 gram tereyağı ( margarin de olur)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (kontrollü ekleyeceğiz)
İç gereci için
3-4 adet orta uzunluk elma
1 su bardağı ceviz içi ( badem yahut fındıkta olur)
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tomurcuk Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı,yumurtayı, pudra şekerini, yoğurdu alıp güzelce karıştırın.
Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve unu da denetimli bir halde ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
Hamurun üzerini kapatıp buz dolabına koyalım ve iç gerecini hazırlayalım.
Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
Uygun bir tavaya alalım ve üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
Cevizi ve tarçını ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
Elinizle yada merdaneyle açıp içine elmalı harçtan koyup istediğiniz biçimde kapatın.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine çokça pudra şekeri serpin. Afiyet olsun
Elmalı Tomurcuk Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram tereyağı ( margarin de olur)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (kontrollü ekleyeceğiz)
İç gereci için
3-4 adet orta uzunluk elma
1 su bardağı ceviz içi ( badem yahut fındıkta olur)
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tomurcuk Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı,yumurtayı, pudra şekerini, yoğurdu alıp güzelce karıştırın.
Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve unu da denetimli bir halde ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
Hamurun üzerini kapatıp buz dolabına koyalım ve iç gerecini hazırlayalım.
Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
Uygun bir tavaya alalım ve üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
Cevizi ve tarçını ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
Elinizle yada merdaneyle açıp içine elmalı harçtan koyup istediğiniz biçimde kapatın.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine çokça pudra şekeri serpin. Afiyet olsun
Elmalı Tomurcuk Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı