Elmalı Turta Kıyır Kıyır Tarifi İçin Malzemeler
1 paket tereyağı ( yada margarin)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3-4 kaşık şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında)
Arası için;
6 adet elma
6-7 kaşık şeker ekşiliğine göre
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine ;
Pudra şekeri
Elmalı Turta Kıyır Kıyır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk başta elmalı iç harcını hazırlıyoruz. Elmaları rendeleyip ocağa alıyoruz.
Üzerine tatlı seviyorsanız 7 kaşık şeker hafif mayhoş olsun derseniz daha azda koyabilirsiniz.
Elmaları suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Pişen elmaların üzerine ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Diğer yandan hamur için bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında çok cıvık olmasın sertse hamur toparlanmış olsun.
Yoğurulan hamurda portakal büyüklüğünde parça koparıp buzdolabı poşetine koyup yarım saat buzlukta donduruyoruz.
Yarım saat bekledikten sonra yuvarlak borcamın altını katı veya sıvı yağ ile yağlayıp elimizle hamuru yaydırıyoruz .
Kenarlarını hafif yukarı doğru yapıp çukurlaştırıyoruz.
Hamuru çatalla delip üzerine malzemelerini yayıyoruz.
Üzerine buzluktan hamurumuzu çıkarıp rendenin büyük kısmı ile rendeliyoruz.
Her yerine gelecek şekilde altlı üstlü önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğudukdan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz ben bayıldım gönül rahatlığıyla deneye bilirsiniz
Elmalı Turta Kıyır Kıyır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket tereyağı ( yada margarin)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3-4 kaşık şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında)
Arası için;
6 adet elma
6-7 kaşık şeker ekşiliğine göre
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine ;
Pudra şekeri
Elmalı Turta Kıyır Kıyır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk başta elmalı iç harcını hazırlıyoruz. Elmaları rendeleyip ocağa alıyoruz.
Üzerine tatlı seviyorsanız 7 kaşık şeker hafif mayhoş olsun derseniz daha azda koyabilirsiniz.
Elmaları suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Pişen elmaların üzerine ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Diğer yandan hamur için bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında çok cıvık olmasın sertse hamur toparlanmış olsun.
Yoğurulan hamurda portakal büyüklüğünde parça koparıp buzdolabı poşetine koyup yarım saat buzlukta donduruyoruz.
Yarım saat bekledikten sonra yuvarlak borcamın altını katı veya sıvı yağ ile yağlayıp elimizle hamuru yaydırıyoruz .
Kenarlarını hafif yukarı doğru yapıp çukurlaştırıyoruz.
Hamuru çatalla delip üzerine malzemelerini yayıyoruz.
Üzerine buzluktan hamurumuzu çıkarıp rendenin büyük kısmı ile rendeliyoruz.
Her yerine gelecek şekilde altlı üstlü önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğudukdan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz ben bayıldım gönül rahatlığıyla deneye bilirsiniz
Elmalı Turta Kıyır Kıyır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı