Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağı
1 su bardağından biraz eksik süt
1 şu bardağı şeker
1 yumurta
1 vanilya şekeri
1 kabartma kozu
6 su bardağı un (1 kilo un) Un miktarı değişebilir az az koyun, sert olmasın yumuşak bir hamur olucak.
İç harcı;
5 orta boy elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerimizin hepsini derin bir kaba alıp güzelce karıştıralım.
Uyumuşum az az ilave dip yoğuralım.
Hamurumuzdan bir parca ayırmalıyız bu kısmı unutmayalım daha sonradan üzerine rendileyecez.
Ayırdığımız hamuru torbaya koyup buzluğa koyalım.
Elmaları rendeleyip şeker koyup suyunu çekene kadar kavurun ,suyunu çektikten sonra ocağı kapatın tarçın koyun.
Kalan hamurumuzu tepsiye güzelce yayalım elimizle her yerin eşit olsun.
Kavurduğumuz harcı da ilave edelim.
Buzluğa koyduğumuz hamurunda çıkartıp en üstüne her yerine rendeleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda pişirelim. Üzeri kızarana kadar.
Çokta kızarmadan gerek yok çabuk pişen bir kek hamuru oldu.
Pastamı piştikten sonra soğusun en üstüne pudra şekeri serpip harika bir pasta oldu.
Elmalı Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağı
1 su bardağından biraz eksik süt
1 şu bardağı şeker
1 yumurta
1 vanilya şekeri
1 kabartma kozu
6 su bardağı un (1 kilo un) Un miktarı değişebilir az az koyun, sert olmasın yumuşak bir hamur olucak.
İç harcı;
5 orta boy elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerimizin hepsini derin bir kaba alıp güzelce karıştıralım.
Uyumuşum az az ilave dip yoğuralım.
Hamurumuzdan bir parca ayırmalıyız bu kısmı unutmayalım daha sonradan üzerine rendileyecez.
Ayırdığımız hamuru torbaya koyup buzluğa koyalım.
Elmaları rendeleyip şeker koyup suyunu çekene kadar kavurun ,suyunu çektikten sonra ocağı kapatın tarçın koyun.
Kalan hamurumuzu tepsiye güzelce yayalım elimizle her yerin eşit olsun.
Kavurduğumuz harcı da ilave edelim.
Buzluğa koyduğumuz hamurunda çıkartıp en üstüne her yerine rendeleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda pişirelim. Üzeri kızarana kadar.
Çokta kızarmadan gerek yok çabuk pişen bir kek hamuru oldu.
Pastamı piştikten sonra soğusun en üstüne pudra şekeri serpip harika bir pasta oldu.
Elmalı Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı