Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
1 paket margarin
2 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilin
Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak )
İçi için;
5 adet orta uzunluk elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
İsteyen ceviz ek edebilir (küçük küçük doğrayıp)
Üzeri için;
Pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gerekli bütün gereçleri karıştırıp margarini rendeleyerek yoğurmaya başlıyoruz .
Unu az az ekliyoruz kulak göğsü kıvamına gelince tamamdır.
Hamurun üçte birini üzerine rendelemek için buzluğa atıyoruz.
Bu esnada elmaların kabuğunu soyup bir tavaya rendeliyoruz .
Şeker ve tarçını ekliyoruz kapağını kapatıyoruz.
Elmalar sulanıp suyunu çekince tamamdır.
Ceviz istiyorsak ocaktan indirince ekleyelim.
Hamurumuzu alıyoruz bir tepsi tabanına bastırarak yayıyoruz.
Üzerine elmalı harcımızı sürüyoruz ve buzluktan çıkardığımız hamuru üzerine geze geze rendeliyoruz.
Bu halde 180 derece fırına üstü kızarana kadar yaklaşık 35 -40 dk fırına nazaran değişir- bırakıyoruz.
Servis yaparken üzerine kesinlikle pudra şekeri serpin.
Üstü kıtır kıtır çok lezzetli bir turta oluyor. Afiyet olsun.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için :
1 paket margarin
2 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilin
Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak )
İçi için;
5 adet orta uzunluk elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
İsteyen ceviz ek edebilir (küçük küçük doğrayıp)
Üzeri için;
Pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gerekli bütün gereçleri karıştırıp margarini rendeleyerek yoğurmaya başlıyoruz .
Unu az az ekliyoruz kulak göğsü kıvamına gelince tamamdır.
Hamurun üçte birini üzerine rendelemek için buzluğa atıyoruz.
Bu esnada elmaların kabuğunu soyup bir tavaya rendeliyoruz .
Şeker ve tarçını ekliyoruz kapağını kapatıyoruz.
Elmalar sulanıp suyunu çekince tamamdır.
Ceviz istiyorsak ocaktan indirince ekleyelim.
Hamurumuzu alıyoruz bir tepsi tabanına bastırarak yayıyoruz.
Üzerine elmalı harcımızı sürüyoruz ve buzluktan çıkardığımız hamuru üzerine geze geze rendeliyoruz.
Bu halde 180 derece fırına üstü kızarana kadar yaklaşık 35 -40 dk fırına nazaran değişir- bırakıyoruz.
Servis yaparken üzerine kesinlikle pudra şekeri serpin.
Üstü kıtır kıtır çok lezzetli bir turta oluyor. Afiyet olsun.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı