Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
200 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında uygunca yumuşamış )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Elmalı harcı için;
5 orta uzunluk elma
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın (Bizde çok sevilmediği için bir çay kaşığı kullandım)
Kullandığım su bardağı 200 ml
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri yoğurma kabına alalım yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim ayıralım dondurucuya kaldıralım.
İç harcı için elmaları soyup rendeleyelim uygun bir tavada şeker ile suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
En son tarçın ek edip karıştıralım ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
Hamuru tepsiye yayalım çatalla delikler açarak yeterlice soğumuş elmalı harcı yayalım.
Buzlukta beklettiğimiz hamuru üzerine rendeleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Yeterlice soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Hamur gereçleri oda sıcaklığına olmalı. Tereyağı uygunca yumuşamış olmalı.
Tart pişerken kızarttıktan sonra fırının derecesini 150-140 düşürdüm 7-8 dakika daha pişirdim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
200 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında uygunca yumuşamış )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Elmalı harcı için;
5 orta uzunluk elma
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın (Bizde çok sevilmediği için bir çay kaşığı kullandım)
Kullandığım su bardağı 200 ml
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri yoğurma kabına alalım yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim ayıralım dondurucuya kaldıralım.
İç harcı için elmaları soyup rendeleyelim uygun bir tavada şeker ile suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
En son tarçın ek edip karıştıralım ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
Hamuru tepsiye yayalım çatalla delikler açarak yeterlice soğumuş elmalı harcı yayalım.
Buzlukta beklettiğimiz hamuru üzerine rendeleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Yeterlice soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Hamur gereçleri oda sıcaklığına olmalı. Tereyağı uygunca yumuşamış olmalı.
Tart pişerken kızarttıktan sonra fırının derecesini 150-140 düşürdüm 7-8 dakika daha pişirdim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı