Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker(ben önce 3 yemek kaşığı koydum az gelince 6 yemek kaşığı şeker kullandım)
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı + 2 yemek kaşığı kadar un
İç harcı için:
4 adet orta boy elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemeler 26 cm lik yuvarlak borcam içindir, ilk olarak borcamın taban ve yan kısımlarını tereyağ ile yağladım ve buzdolabına kaldırdım.
4 adet elmanın kabuklarını soyup, rendeleyin.
Geniş bir tavaya rendelenmiş elmaları koyun.
Üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve bir tatlı kaşığı tarçın ekleyin.
Ardından elmalar suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra üzerine çay bardağı kırık ceviz ekleyin.
Tüm turta harcını son bir kez güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın.
Tüm malzemeleri ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru üçte birini ayırın, geriye kalan hamuru tezgahın üzerine alın. Merdane ile az miktar açın.
Merdaneyle açtığınız hamuru tart kalıbın içine alın.
Direk tepsinin içinde elinizle şekil vererek de açabilirsiniz.
Eliniz ile her tarafa eşit bir şekilde güzelce yayın.
Daha sonra hazırladığınız elmalı harcı tart hamurunun üzerine döküp, yayın.
Kalan hamuru merdaneyle açıp ince şeritler halinde kesin ve kafes görüntüsü olacak şekilde üzerini kaplayın.
Hazırladığınız elmalı turtayı önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Yaklaşık 30-35 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Elmalı turta piştikten sonra fırından çıkartıp, ılımaya bırakın.
Tart kalıbını geniş ve düz bir tabağa ters çevirip, elmalı turtayı yavaşça çıkarın.
Ardından servis tabağına aktarın. Elmalı turta üzerine bolca pudra şekeri serpiştirip, dilimleyerek, servis edebilirsiniz.
Elmalı Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker(ben önce 3 yemek kaşığı koydum az gelince 6 yemek kaşığı şeker kullandım)
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı + 2 yemek kaşığı kadar un
İç harcı için:
4 adet orta boy elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemeler 26 cm lik yuvarlak borcam içindir, ilk olarak borcamın taban ve yan kısımlarını tereyağ ile yağladım ve buzdolabına kaldırdım.
4 adet elmanın kabuklarını soyup, rendeleyin.
Geniş bir tavaya rendelenmiş elmaları koyun.
Üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve bir tatlı kaşığı tarçın ekleyin.
Ardından elmalar suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra üzerine çay bardağı kırık ceviz ekleyin.
Tüm turta harcını son bir kez güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın.
Tüm malzemeleri ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru üçte birini ayırın, geriye kalan hamuru tezgahın üzerine alın. Merdane ile az miktar açın.
Merdaneyle açtığınız hamuru tart kalıbın içine alın.
Direk tepsinin içinde elinizle şekil vererek de açabilirsiniz.
Eliniz ile her tarafa eşit bir şekilde güzelce yayın.
Daha sonra hazırladığınız elmalı harcı tart hamurunun üzerine döküp, yayın.
Kalan hamuru merdaneyle açıp ince şeritler halinde kesin ve kafes görüntüsü olacak şekilde üzerini kaplayın.
Hazırladığınız elmalı turtayı önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Yaklaşık 30-35 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Elmalı turta piştikten sonra fırından çıkartıp, ılımaya bırakın.
Tart kalıbını geniş ve düz bir tabağa ters çevirip, elmalı turtayı yavaşça çıkarın.
Ardından servis tabağına aktarın. Elmalı turta üzerine bolca pudra şekeri serpiştirip, dilimleyerek, servis edebilirsiniz.
Elmalı Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı