Elmalı Turta

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Elmalı Turta Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
200 gr yumuşak margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı şeker
1 paket vanilya
4-5 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)
Elmalı harç için;
3 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz

Elmalı Turta Tanımı Yapılışı

İç harcı için elmaları rendeleyin ve ocağa alın.
Üzerine şekeri ekleyip karıştırın.
Pişen elmaların üzerine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
İç harç soğuyana kadar hamuru hazırlayın.
Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırın ve üzerine unu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan bir kesim ayırıp rulo yapın ve streçleyip difrizde bekletin biraz donması gerek.
Kalan hamuru kalıbınıza eşit halde yayın ve kanatlarını 1 parmak kalınlığında yükseltin tabanına çatalla delikler açın.
Elmalı harcı üzerine yayın donan hamuru rendenin iri tarafıyla tartın üzerine rendeleyin (ben hamuru biraz az ayırmışım tam kapatmadı üzerini). Üzerini büsbütün kaplayın .
180 derecede kızarana kadar pişirin soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.
 
Üst Alt