Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri ( yoksa toz şeker de olur)
1 tatlı kaşığı sirke ( elma kullandım )
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
3-3, 5 su bardağı un
Elmalı harcı için;
3 adet büyük elma
2-3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ceviz içi ( kırılmış )
1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcı hazırlayalım.
Elmaların kabukları soyulur içleri temizlenir ve rendelenir.
Üzerine şeker eklenip yüksek ateşte pişirilir.
Suyunu bırakınca altı kısılır ve 5-10 dk pişmeye devam edilir.
Elmalar iyice yumuşadığında kapatılıp tarçın ve ceviz içi eklenir.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
Hamuru için malzemeler uygun bir kaba alınır. Güzelce yoğrulur.
Un kontrollü eklenir. Çok yumuşak ve sert olmasın. Kurabiye hamuru gibi olacak.
Üzeri streçlenir. 15-20 dk buzdolabında dinlendirilir. ( vaktiniz varsa)
Hamurun dörtte biri üzeri için ayrılır.
Kalan kısmı 2 yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla 1, 5 cm kalınlığında açılır.
Geniş bir bardakla veya kalıpla yuvarlaklar elde edilir ve muffin tepsisine yerleştirilir.
Büyük kare veya yuvarlak borcama da döşeyebilirsiniz.
Fazla kabarmaması için üzerlerine çatalla hafifçe bastırılır.
Elmalı harç eşit bir şekilde paylaştırılır.
Kalan parça merdaneyle ince bir şekilde açılır.
Küçük kalıplarla şekiller çıkartılıp üzerine yerleştirilir.
İsterseniz şeritler de yapabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. (25-30 dk)
Soğuduğunda tercihen pudra şekeri serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun
Borcamda hazırlarsanız daha iyi kızarması için tabanını tereyağ ile yağlayabilirsiniz.
Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri ( yoksa toz şeker de olur)
1 tatlı kaşığı sirke ( elma kullandım )
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
3-3, 5 su bardağı un
Elmalı harcı için;
3 adet büyük elma
2-3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ceviz içi ( kırılmış )
1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcı hazırlayalım.
Elmaların kabukları soyulur içleri temizlenir ve rendelenir.
Üzerine şeker eklenip yüksek ateşte pişirilir.
Suyunu bırakınca altı kısılır ve 5-10 dk pişmeye devam edilir.
Elmalar iyice yumuşadığında kapatılıp tarçın ve ceviz içi eklenir.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
Hamuru için malzemeler uygun bir kaba alınır. Güzelce yoğrulur.
Un kontrollü eklenir. Çok yumuşak ve sert olmasın. Kurabiye hamuru gibi olacak.
Üzeri streçlenir. 15-20 dk buzdolabında dinlendirilir. ( vaktiniz varsa)
Hamurun dörtte biri üzeri için ayrılır.
Kalan kısmı 2 yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla 1, 5 cm kalınlığında açılır.
Geniş bir bardakla veya kalıpla yuvarlaklar elde edilir ve muffin tepsisine yerleştirilir.
Büyük kare veya yuvarlak borcama da döşeyebilirsiniz.
Fazla kabarmaması için üzerlerine çatalla hafifçe bastırılır.
Elmalı harç eşit bir şekilde paylaştırılır.
Kalan parça merdaneyle ince bir şekilde açılır.
Küçük kalıplarla şekiller çıkartılıp üzerine yerleştirilir.
İsterseniz şeritler de yapabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. (25-30 dk)
Soğuduğunda tercihen pudra şekeri serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun
Borcamda hazırlarsanız daha iyi kızarması için tabanını tereyağ ile yağlayabilirsiniz.
Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı