Son konular

Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri ( yoksa toz şeker de olur)
1 tatlı kaşığı sirke ( elma kullandım )
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
3-3, 5 su bardağı un
Elmalı harcı için;
3 adet büyük elma
2-3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ceviz içi ( kırılmış )
1 çay kaşığı tarçın

Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcı hazırlayalım.
Elmaların kabukları soyulur içleri temizlenir ve rendelenir.
Üzerine şeker eklenip yüksek ateşte pişirilir.
Suyunu bırakınca altı kısılır ve 5-10 dk pişmeye devam edilir.
Elmalar iyice yumuşadığında kapatılıp tarçın ve ceviz içi eklenir.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
Hamuru için malzemeler uygun bir kaba alınır. Güzelce yoğrulur.
Un kontrollü eklenir. Çok yumuşak ve sert olmasın. Kurabiye hamuru gibi olacak.
Üzeri streçlenir. 15-20 dk buzdolabında dinlendirilir. ( vaktiniz varsa)
Hamurun dörtte biri üzeri için ayrılır.
Kalan kısmı 2 yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla 1, 5 cm kalınlığında açılır.
Geniş bir bardakla veya kalıpla yuvarlaklar elde edilir ve muffin tepsisine yerleştirilir.
Büyük kare veya yuvarlak borcama da döşeyebilirsiniz.
Fazla kabarmaması için üzerlerine çatalla hafifçe bastırılır.
Elmalı harç eşit bir şekilde paylaştırılır.
Kalan parça merdaneyle ince bir şekilde açılır.
Küçük kalıplarla şekiller çıkartılıp üzerine yerleştirilir.
İsterseniz şeritler de yapabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. (25-30 dk)
Soğuduğunda tercihen pudra şekeri serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun
Borcamda hazırlarsanız daha iyi kızarması için tabanını tereyağ ile yağlayabilirsiniz.

Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler 200 gram oda ısısında tereyağ 1 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Elmalı harç için; 4.5 tane soyulmuş, rendelenmiş elma 4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Elmalı Turta (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kıyır Kıyır Anne Tarifi Elmalı Kurabiye İçin Malzemeler Hamuru için: 1 paket margarin veya 250 gram tereyağ Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı su 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Elmalı iç harcı için: 4 adet elma (kırmızı olursa daha iyi olur) 1 çay bardağı şeker Yarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 250 gram margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı nişasta 1 su bardağı pudra şekeri 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta 1 tane kabartma tozu 1 tane vanilya 4 yada 5 su bardağı un İç materyali 5 adet elma 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kıyır Kıyır Elmalı Turta (Enfes Tat Sevilmezmi) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket margarin veya tereyağ (oda ısısında olacak) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sirke Un (Alabildiğinde yumuşak ele yapışmayan hamur elde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt