Resimli Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi
Elmalı Yulaflı Ekmek nasıl yapılır
Malzemeler:
2¼ bardak beyaz un
½ bardak yulaf ezmesi
¼ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 portakal buyukluğunde eski hamur*, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı tuz
1 kucuk elma, soyulup rendelenmiş
½ bardak kaynar su
½ bardak su
imageselmaliyulafliekmektarifiresimli5ad43c2a1290c
Yapılışı:
1 Yulaf ezmesini cam bir kaba alıp uzerine ½ bardak kaynar suyu ilave edin 5 dakika sonra karıştırıp uzerini strecfilm ile ortup 510 dakika bekletin
2 Eğer elle yapıyorsanız unu, yulaf ezmesini, eski hamuru, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu ve elma rendesini ilave ederek hamurunuzu 57 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve biraz da yapışkan kıvamda olacaktır
3 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, yulaf ezmesini, eski hamuru, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki suyu ve elma rendesini ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 4–5 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve biraz da yapışkan kıvamda olacaktır
4 Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına cıkana kadar veya 45 saat mayalanması icin bekletin
5 Hazırladığınız hamuru 23 damla sıvıyağ ile yağlanmış mutfak tezgahına alıp 34 dakika yoğurun ve olabildiğince duzgun bir beze haline getirin
6 İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat kabarması icin bekletin
7 Onceden ısıtılmış 230 derece fırında 30 dakika ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Elmalı Yulaflı Ekmek nasıl yapılır
Malzemeler:
2¼ bardak beyaz un
½ bardak yulaf ezmesi
¼ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 portakal buyukluğunde eski hamur*, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı tuz
1 kucuk elma, soyulup rendelenmiş
½ bardak kaynar su
½ bardak su
imageselmaliyulafliekmektarifiresimli5ad43c2a1290c
Yapılışı:
1 Yulaf ezmesini cam bir kaba alıp uzerine ½ bardak kaynar suyu ilave edin 5 dakika sonra karıştırıp uzerini strecfilm ile ortup 510 dakika bekletin
2 Eğer elle yapıyorsanız unu, yulaf ezmesini, eski hamuru, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu ve elma rendesini ilave ederek hamurunuzu 57 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve biraz da yapışkan kıvamda olacaktır
3 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, yulaf ezmesini, eski hamuru, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki suyu ve elma rendesini ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 4–5 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve biraz da yapışkan kıvamda olacaktır
4 Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına cıkana kadar veya 45 saat mayalanması icin bekletin
5 Hazırladığınız hamuru 23 damla sıvıyağ ile yağlanmış mutfak tezgahına alıp 34 dakika yoğurun ve olabildiğince duzgun bir beze haline getirin
6 İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat kabarması icin bekletin
7 Onceden ısıtılmış 230 derece fırında 30 dakika ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin