Elmas Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
1 paket teremyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 yemek kaşığı kakao
Un(2.5 su bardağı kadar)
Bulamak için;
Toz şeker
Üzeri için;
Kahvaltılık çikolata
Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyallerimizi bir kapta birleştirip düzgünce karıştırıyoruz.
Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlıyoruz ve tozşekerine buluyoruz.
Ortasına oklava üzere yuvarlak bir şeyle bastırarak çukur açıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 175 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kurabiyelerimizin ortasına 1’er çay kaşığı kahvaltılık çikolata dolduruyoruz.
Not: dilerseniz rastgele bir meyve sosu da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket teremyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 yemek kaşığı kakao
Un(2.5 su bardağı kadar)
Bulamak için;
Toz şeker
Üzeri için;
Kahvaltılık çikolata
Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyallerimizi bir kapta birleştirip düzgünce karıştırıyoruz.
Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlıyoruz ve tozşekerine buluyoruz.
Ortasına oklava üzere yuvarlak bir şeyle bastırarak çukur açıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 175 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kurabiyelerimizin ortasına 1’er çay kaşığı kahvaltılık çikolata dolduruyoruz.
Not: dilerseniz rastgele bir meyve sosu da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı