Elmas Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram margarin (oda ısısında olacak)
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un ( denetimli ekleyelim kâfi olmazsa yarım su bardağı daha eklenebilir)
Üzerini bulamak için ;
Tozşeker
Üzerini süslemek için ;
Kahvaltılık çikolata
Elmas Kurabiye Tanımı Yapılışı
Un hariç tüm materyaller karıştırma kabına alınır karıştırılır.
Akabinde un eklenir yoğurulur, kulak göğsü kıvamına geldiğinde un eklemeyi bırakalım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınıp toz şekere bulanır yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Oklava yardımı ile ortasına minik bir çukur yaratmak için bastıralım.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirelim.
Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine kahvaltılık çikolata sürelim.
Ben krema sıkma torbasında duy ile çikolata sıktım, daha beğenilen bir görünüm olsun isterseniz bu biçimde yapabilirsiniz.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
250 gram margarin (oda ısısında olacak)
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un ( denetimli ekleyelim kâfi olmazsa yarım su bardağı daha eklenebilir)
Üzerini bulamak için ;
Tozşeker
Üzerini süslemek için ;
Kahvaltılık çikolata
Elmas Kurabiye Tanımı Yapılışı
Un hariç tüm materyaller karıştırma kabına alınır karıştırılır.
Akabinde un eklenir yoğurulur, kulak göğsü kıvamına geldiğinde un eklemeyi bırakalım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınıp toz şekere bulanır yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Oklava yardımı ile ortasına minik bir çukur yaratmak için bastıralım.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirelim.
Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine kahvaltılık çikolata sürelim.
Ben krema sıkma torbasında duy ile çikolata sıktım, daha beğenilen bir görünüm olsun isterseniz bu biçimde yapabilirsiniz.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.