SoruCevap
Yeni Üye
En Kolay Börek (Krep Börek) Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
6 yemek kaşığı un (Dolu dolu)
12 dilim kaşar peyniri
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
Kızartmak İçin
Sıvı yağ ( 1/2 (yarım) çay bardağı bardağı)
En Kolay Börek (Krep Börek) Tanımı Yapılışı
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yumurtalar alınır ve çırpılır.
Üzerine su ve süt eklenir tekrar karıştırılır.
Yavaş yavaş un ve tuz ek edilir.
Tekrar karıştırılır topaklanma bitene kadar.
Yağlanmış bir tavaya bir kepçe karışımdan dökülür ve tava sallanarak her tarafına gezdirilir, gerili önlü pişirilir.
Pişen krep kenar kısmına kaşar peyniri koyulur üzerine ince doğranmış biberler serpiştirilir.
Kırebin öbür yarısı da üzerine kapatılır.
Sıvı yağ koyduğumuz tavada artlı önlü kızartılır. Deneyenlere afiyet olsun
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
6 yemek kaşığı un (Dolu dolu)
12 dilim kaşar peyniri
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
Kızartmak İçin
Sıvı yağ ( 1/2 (yarım) çay bardağı bardağı)
En Kolay Börek (Krep Börek) Tanımı Yapılışı
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yumurtalar alınır ve çırpılır.
Üzerine su ve süt eklenir tekrar karıştırılır.
Yavaş yavaş un ve tuz ek edilir.
Tekrar karıştırılır topaklanma bitene kadar.
Yağlanmış bir tavaya bir kepçe karışımdan dökülür ve tava sallanarak her tarafına gezdirilir, gerili önlü pişirilir.
Pişen krep kenar kısmına kaşar peyniri koyulur üzerine ince doğranmış biberler serpiştirilir.
Kırebin öbür yarısı da üzerine kapatılır.
Sıvı yağ koyduğumuz tavada artlı önlü kızartılır. Deneyenlere afiyet olsun