En Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Sos için;
500 ml süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
En Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle üç tane yumurtayı kekimizin hamurunu hazırlayacağımız kabın içine kırıyoruz.
Daha sonra bir bardak şekeri ekleyip, çırpıyoruz. Uygunca köpük köpük olana kadar çırptıktan sonra başka tüm materyalleri ekliyoruz, akışkan bir kek hamuru elde ediyoruz.
Yağladığımız fırın kabına kek hamurumuzu boşaltıp, 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Kürdan testi yaparak piştiğinden emin olabiliriz.
Sosu hazırlamak için; küçük bir tencereye tüm sos materyallerini ekleyip, pişiriyoruz. Kaynamaya çıkıp, şeker büsbütün eriyince ocağın altını kapatıp, sosumuzun oda sıcaklığına yakın bir sıcaklığa gelmesini bekliyoruz.
Kekimiz ve sosumuz ılıkken, dilimlediğimiz kekin üstüne sosu döküyoruz. Sonrasında süslemesini yapıp, dolaba kaldırabilirsiniz.
Not: Un, vanilin ve kabartma tozunu kesinlikle eleyerek ekleyelim. Kekimizin hamuru sönmesin diye yavaşça alttan üste gerçek karıştıralım. En düzgün sonuç için bir gece dolapta beklemesinde yarar var. Deneyecek olan herkese afiyet olsun. Ellerinize sıhhat.
En Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Sos için;
500 ml süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
En Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle üç tane yumurtayı kekimizin hamurunu hazırlayacağımız kabın içine kırıyoruz.
Daha sonra bir bardak şekeri ekleyip, çırpıyoruz. Uygunca köpük köpük olana kadar çırptıktan sonra başka tüm materyalleri ekliyoruz, akışkan bir kek hamuru elde ediyoruz.
Yağladığımız fırın kabına kek hamurumuzu boşaltıp, 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Kürdan testi yaparak piştiğinden emin olabiliriz.
Sosu hazırlamak için; küçük bir tencereye tüm sos materyallerini ekleyip, pişiriyoruz. Kaynamaya çıkıp, şeker büsbütün eriyince ocağın altını kapatıp, sosumuzun oda sıcaklığına yakın bir sıcaklığa gelmesini bekliyoruz.
Kekimiz ve sosumuz ılıkken, dilimlediğimiz kekin üstüne sosu döküyoruz. Sonrasında süslemesini yapıp, dolaba kaldırabilirsiniz.
Not: Un, vanilin ve kabartma tozunu kesinlikle eleyerek ekleyelim. Kekimizin hamuru sönmesin diye yavaşça alttan üste gerçek karıştıralım. En düzgün sonuç için bir gece dolapta beklemesinde yarar var. Deneyecek olan herkese afiyet olsun. Ellerinize sıhhat.
En Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı