En Lezzetli Kısır Tanımı İçin Materyaller
2 bardak esmer ya da beyaz ince bulgur
1 bardak zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
2 adet soğan
1 adet biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon
Tuz, karabiber, kimyon
Kırmızı toz biber, kuru nane
Marul
1 salatalık
Yarım demet maydanoz
En Lezzetli Kısır Tanımı Yapılışı
İnce bulgura 2 bardak sıcak su eklenip üzeri streçlenir.
O şişerken soğanlar ve biber çok küçültmeden doğranıp yağda kavurmaya başlanır.
Biraz kavrulunca salçalar eklenip güzelce karıştırılır.
Sonra baharatlardan da yarımşar tatlı kaşığı eklenir, karıştırılır altı kapatılır.
Sos biraz dinlenirken bulgura nar ekşisi eklenip güzelce karıştırılır.
Dinlenen sos eklenip yeniden uygunca karıştırılır. Akabinde salatalık, maydanoz ve marul doğranıp eklenir.
En son olarak da yarım limon sıkılıp tekrar karıştırılır ve hazır.
Dipnot: mesken üretimi salça, zeytinyağı ve nar ekşisi kullanın.
2 bardak esmer ya da beyaz ince bulgur
1 bardak zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
2 adet soğan
1 adet biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon
Tuz, karabiber, kimyon
Kırmızı toz biber, kuru nane
Marul
1 salatalık
Yarım demet maydanoz
En Lezzetli Kısır Tanımı Yapılışı
İnce bulgura 2 bardak sıcak su eklenip üzeri streçlenir.
O şişerken soğanlar ve biber çok küçültmeden doğranıp yağda kavurmaya başlanır.
Biraz kavrulunca salçalar eklenip güzelce karıştırılır.
Sonra baharatlardan da yarımşar tatlı kaşığı eklenir, karıştırılır altı kapatılır.
Sos biraz dinlenirken bulgura nar ekşisi eklenip güzelce karıştırılır.
Dinlenen sos eklenip yeniden uygunca karıştırılır. Akabinde salatalık, maydanoz ve marul doğranıp eklenir.
En son olarak da yarım limon sıkılıp tekrar karıştırılır ve hazır.
Dipnot: mesken üretimi salça, zeytinyağı ve nar ekşisi kullanın.