Son konular

En Lezzetli Kısır

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
En Lezzetli Kısır Tanımı İçin Materyaller
2 bardak esmer ya da beyaz ince bulgur
1 bardak zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
2 adet soğan
1 adet biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon
Tuz, karabiber, kimyon
Kırmızı toz biber, kuru nane
Marul
1 salatalık
Yarım demet maydanoz

En Lezzetli Kısır Tanımı Yapılışı

İnce bulgura 2 bardak sıcak su eklenip üzeri streçlenir.
O şişerken soğanlar ve biber çok küçültmeden doğranıp yağda kavurmaya başlanır.
Biraz kavrulunca salçalar eklenip güzelce karıştırılır.
Sonra baharatlardan da yarımşar tatlı kaşığı eklenir, karıştırılır altı kapatılır.
Sos biraz dinlenirken bulgura nar ekşisi eklenip güzelce karıştırılır.
Dinlenen sos eklenip yeniden uygunca karıştırılır. Akabinde salatalık, maydanoz ve marul doğranıp eklenir.
En son olarak da yarım limon sıkılıp tekrar karıştırılır ve hazır.
Dipnot: mesken üretimi salça, zeytinyağı ve nar ekşisi kullanın.
 

Similar threads

  • Soru
Lezzetli Kısır Tanımı İçin Materyaller 6 çay bardağı köftelik bulgur 5 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 demet maydanoz 3 adet yeşil soğan 10 yaprak taze nane 10 yaprak marul 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 limon suyu Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Meskendeki Materyallerle Kısır Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı köftelik bulgur 2 orta uzunluk kuru soğan 6 yaprak marul Yarım deste maydanoz Yarım deste roka Küçük uzunluk karalahananın yarısı Salatalık turşusu 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Hatay Yöntemi Kısır Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur Yarım su bardağı sıcak su 1 orta uzunluk soğan Su bardağına yakın zeytinyağ 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı acı pulbiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Nar ekşisi 1/2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Sarımsaklı Kısır Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı köftelik bulgur 2 su bardağı kaynar su 1 büyük soğan 5 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı sıvı yağ 1 er tatlı kaşığı tuz ve kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı limon tuzu 7-8 yaprak marul Yarım demet maydanoz Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kısır Tanımı İçin Materyaller 2 çay bardağı ince köfteli bulgur Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su 1 tutamkara lahana 1 tutam marul 1 tutammaydanoz 2 adet domates 1 tutam yaş nane 1 tutam dereotu 1 adet salatalık 1 adet havuç 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Üst Alt