En Pratiğinden 4 Meze Tanımı İçin Gereçler
Humus için;
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 diş sarımsak
Tuz
Yarım limon suyu
Zeytinyağ
3 yemek kaşığı tahin
Çok az su
Köz biber salatası;
5-6 adet közlenmiş biber
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Havuç tarator;
4 adet havuç
2 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağ
4,5 yemek kaşığı yoğurt
Patlıcan ezmesi;
1 kase közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
Tuz
4,5 yemek kaşığı yoğurt
En Pratiğinden 4 Meze Tanımı Yapılışı
Birinci olarak humus tanımını veriyorum; Haşlanmış nohutları sarımsak ve zeytinyağ ile robottan geçiriyoruz.
Çekerken zorlanırsanız biraz su ek edebilirsiniz.
Öteki materyallerine ekleyip tuzunu ayarlıyoruz.
Şayet ki nohutun kabukları çok kalırsa süngüden geçirin derim ben o denli yaptım daha pürüzsüz olsun diye.
Tahin ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiz.
Köz biber salatası; Biberleri çok küçük küçük doğrayıp yoğurt, sarımsak ve tuz ile karıştırıp servise sunuyoruz üzerine biraz zeytinyağ dökebilirsiniz bu kadar kolay.
Havuç tarator; Havuçları rendeleyip tavada sarımsak ve zeytinyağ ile soteliyoruz hafif yumuşayınca ocaktan alıp üzerine yoğurt, tuz ve mayonez ek edip karıştırıp servise sunuyoruz.
Patlıcan ezmesi; Közlenmiş patlıcanları tavada tereyağ ile kavuruyoruz daima karıştırın altını tutumasın.
Akabinde biraz piştikten sonra yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ek edip karıştırıyoruz servise sunuyoruz.
Humus için;
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 diş sarımsak
Tuz
Yarım limon suyu
Zeytinyağ
3 yemek kaşığı tahin
Çok az su
Köz biber salatası;
5-6 adet közlenmiş biber
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Havuç tarator;
4 adet havuç
2 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağ
4,5 yemek kaşığı yoğurt
Patlıcan ezmesi;
1 kase közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
Tuz
4,5 yemek kaşığı yoğurt
En Pratiğinden 4 Meze Tanımı Yapılışı
Birinci olarak humus tanımını veriyorum; Haşlanmış nohutları sarımsak ve zeytinyağ ile robottan geçiriyoruz.
Çekerken zorlanırsanız biraz su ek edebilirsiniz.
Öteki materyallerine ekleyip tuzunu ayarlıyoruz.
Şayet ki nohutun kabukları çok kalırsa süngüden geçirin derim ben o denli yaptım daha pürüzsüz olsun diye.
Tahin ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiz.
Köz biber salatası; Biberleri çok küçük küçük doğrayıp yoğurt, sarımsak ve tuz ile karıştırıp servise sunuyoruz üzerine biraz zeytinyağ dökebilirsiniz bu kadar kolay.
Havuç tarator; Havuçları rendeleyip tavada sarımsak ve zeytinyağ ile soteliyoruz hafif yumuşayınca ocaktan alıp üzerine yoğurt, tuz ve mayonez ek edip karıştırıp servise sunuyoruz.
Patlıcan ezmesi; Közlenmiş patlıcanları tavada tereyağ ile kavuruyoruz daima karıştırın altını tutumasın.
Akabinde biraz piştikten sonra yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ek edip karıştırıyoruz servise sunuyoruz.