Enfes Acur Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Yarım kg taze ince acur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 kuru soğan
2 domates
1 yemek kaşığı pirinç
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Üzerine
Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz lezzeti katlanıyor
Enfes Acur Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabukları soyulup küp küp doğranmış soğanı yağ ile kavurun.
Salçayı ekleyip bir iki çevirin. Yıkanmış doğranmış acurları ekleyin.
Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ve pirinci ekleyip karıştırın.
Domates suyunu salıp çektikten sonra sıcak suyu ek edip, tuz ekleyin tencerenin kapağı kapatın, acurlar yumuşayana kadar pişirin (Su ölçüsünü acura nazaran arttırıp azaltabilirsiniz).
Yarım kg taze ince acur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 kuru soğan
2 domates
1 yemek kaşığı pirinç
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Üzerine
Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz lezzeti katlanıyor
Enfes Acur Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabukları soyulup küp küp doğranmış soğanı yağ ile kavurun.
Salçayı ekleyip bir iki çevirin. Yıkanmış doğranmış acurları ekleyin.
Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ve pirinci ekleyip karıştırın.
Domates suyunu salıp çektikten sonra sıcak suyu ek edip, tuz ekleyin tencerenin kapağı kapatın, acurlar yumuşayana kadar pişirin (Su ölçüsünü acura nazaran arttırıp azaltabilirsiniz).