Enfes Aroması İle Yumuşacık Biftek Tanımı İçin Gereçler
2 adet biftek 1-1.5 parmak kalınlığında(yani dövülmemiş, inceltilmemiş )
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Kekik
2 dilim ekmek
Enfes Aroması İle Yumuşacık Biftek Tanımı Yapılışı
Etimizi öncelikle oda sıcaklığına gelmesi için buzdolabından çıkartıp 30-35 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen etimizi yıkadıktan sonra süzüyoruz ve sıvı yağ ile(riviera olsa bile zeytin yağ olmayacak) yağlıyoruz.
Her iki tarafına da tuz ve karabiber ekliyoruz.
Bu kademede döküm ya da ızgara tavamızın altını harlı ateşte açıyoruz. Tavamızın ısındığını elimizi yaklaştırdığımızda 3. Saniyede yanmasından anlayabilirsiniz.
Isınan tavaya etimizi yerleştiriyoruz.
Az pişmiş et için 2 dk.
Orta pişmiş için 3 dk.
Çok pişmiş içinde 4-5 dk her iki tarafını da pişirmeniz kâfi.
Ben orta pişmiş için 3 dk olarak gerili önlü yani toplamda 6 dk da pişirmiş oldum. (etleri ezmeden aykırı çevirmeye dikkat edin).
Etlerimiz piştikten sonra farklı bir tavaya tereyağ, kekik ve ezilmiş sarımsak atılır.
Eriyen tereyağa etlerimiz eklenir. Ete nitekim hoş bi aroma katıyor 2 3 dk etleri tereyağda çevirmeniz kâfi.
Son olarak tereyağdaki etler bi tabağa alınarak 2-3 dk dinlendirilir içindeki suyu çabucak salmaması için.
Tereyağlı tavamıza 2 dilim ekmeği atarak son lezzeti bu biçimde sağlıyoruz
Dinlenen bifteğinizi kızarmış ekmeğiniz ile servis edebilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun.
2 adet biftek 1-1.5 parmak kalınlığında(yani dövülmemiş, inceltilmemiş )
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Kekik
2 dilim ekmek
Enfes Aroması İle Yumuşacık Biftek Tanımı Yapılışı
Etimizi öncelikle oda sıcaklığına gelmesi için buzdolabından çıkartıp 30-35 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen etimizi yıkadıktan sonra süzüyoruz ve sıvı yağ ile(riviera olsa bile zeytin yağ olmayacak) yağlıyoruz.
Her iki tarafına da tuz ve karabiber ekliyoruz.
Bu kademede döküm ya da ızgara tavamızın altını harlı ateşte açıyoruz. Tavamızın ısındığını elimizi yaklaştırdığımızda 3. Saniyede yanmasından anlayabilirsiniz.
Isınan tavaya etimizi yerleştiriyoruz.
Az pişmiş et için 2 dk.
Orta pişmiş için 3 dk.
Çok pişmiş içinde 4-5 dk her iki tarafını da pişirmeniz kâfi.
Ben orta pişmiş için 3 dk olarak gerili önlü yani toplamda 6 dk da pişirmiş oldum. (etleri ezmeden aykırı çevirmeye dikkat edin).
Etlerimiz piştikten sonra farklı bir tavaya tereyağ, kekik ve ezilmiş sarımsak atılır.
Eriyen tereyağa etlerimiz eklenir. Ete nitekim hoş bi aroma katıyor 2 3 dk etleri tereyağda çevirmeniz kâfi.
Son olarak tereyağdaki etler bi tabağa alınarak 2-3 dk dinlendirilir içindeki suyu çabucak salmaması için.
Tereyağlı tavamıza 2 dilim ekmeği atarak son lezzeti bu biçimde sağlıyoruz
Dinlenen bifteğinizi kızarmış ekmeğiniz ile servis edebilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun.