Son konular

Enfes Beşamel Soslu Tavuk Güveç

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Enfes Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo tavuk göğsü kuşbaşı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet kapya biber (Küçük boy)
2 adet yeşil biber (Küçük boy)
8 adet mantar
1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
2 yemek kaşığı domates sosu (Kışlık konserve)
1 çay bardağı su
1 taşlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
Beşamel sos için;
1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
400 ml süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı muskat
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Enfes Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereme sıvı yağını alıp soğan ve sarımsak ile birlikte kavurdum.
Ardından tavuğu ek edip tekrar kavurdum.
Üzerine salça ve domates sosunu ekleyip kavurmaya devam ettim.
Son olarak zerzevatları ve baharatları ekleyip kavurup 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirdim.
Tavuk sotemi güveç kabına paylaştırdım. Güveç sotem hazır.
Beşamel sosum için tereyağı ve unumu köpürene kadar kavurdum.
Sütünü ve baharatlarını ekleyip karıştırdım. Kıvam alınca ocaktan alıp tavuk sotemin üzerine gezdirdim.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip evvelden ısıtmış olduğum 200 derece alt üst ayar fırınımda üzeri kızarana kadar pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Enfes Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Güveçte Enfes Beşemal Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler 4-5 kesim kemiksiz tavuk but 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber 8-10 adet doğranmış mantar 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Nefis Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Güveç Lezzet Garantili (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 200 gram ince doğranmış beyaz kültür mantarı 2 tane kapya biber 2 tane yeşil biber 1 tane orta uzunluk soğan 3 diş ince doğranmış sarımsak 1 yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde) Tarifi İçin Malzemeler 750 gram dana kuşbaşı 1 yemek kaşığı kuyruk yağı Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 baş kuru soğan 1 adet patlıcan 1 adet kabak 1 adet patates 4 tane çarliston biber 1 tane kapya biber 1 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller 1 tavuğun göğsü 1 adet kuru soğan 2 adet biber 1 kırmızı biber 1 çay bardağı bezelye 1 büyük patates Karabiber,kekik,kırmızı toz biber Tuz Yeteri kadar sıvı yağ yahut zeytinyağı Beşamel sos için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 1 paket tavuk incik eti 1 kilo mantar 3 adet kırmızı kapya biber 1 adet patlıcan 1 adet orta uzunluk kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet yeşil biber 5 çorba kaşığı konserve domates Tuz ,karabiber Beşamel sos; 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt