Enfes Bol Çikolata Kremalı Kusursuz Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için:
4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
3 yemek kaşığı sıcak su
Kreması için:
400 gram sütlü çikolata
1 paket krema
1 paket toz krem şanti
Açmak için;
Biraz süt
Üzerine:
80 gr çikolata
1/2 (yarım) paket krema
Fındık kırığı
Damla çikolata
Meyve
(Ben üzerini renkli yaptım o kısmı krem şanti ve besin boyası siz dilerseniz kendi kremasından sürebilirsiniz, ganaj kaplayabilirsiniz)
Enfes Bol Çikolata Kremalı Şahane Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pandispanya için yumurta sarıları ve şekeri düzgünce çırpın akabinde öteki materyalleri katın güzelce çırpın.
Yumurta beyazlarını farklı bir kapta çok az tuz atarak bembeyaz olana kadar çırpın ve 3 kademeli olarak hamur harcımıza dökerek spatula ile dıştan içe hakikat yedirin. Kalıba dökün.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 25 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Krema için; kremayı ocakta ısıtın kaynama noktasına geldiğinde altını kapatın ve öbür bir kaba çikolataları koyun üzerine kremayı dökün ve çikolataların erimesini bekleyin.
Eridikten sonra üzerini büsbütün kapatacak halde streç sinema ile kapatıp dolapta soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine toz krem şanti dökerek çırpıyoruz katı olursa kremamızı sürmeden evvel çok az süt ile açıyoruz.
Pandispanya soğuduktan sonra ortalara krema fındık kırığı ve meyve dolduruyoruz öbür katı yapıyoruz birebir halde. En son katta krem şanti çok az yapıp üzerine sürebilirsiniz benim üzere.
Üzerini ganaj ile süsledim ben. Çok az çikolata rendeledim ve damla çikolata koydum. Tadı kusursuz oluyor kesinlikle denemelisiniz. Afiyet olsun şimdiden.
Enfes Bol Çikolata Kremalı Mükemmel Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanya için:
4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
3 yemek kaşığı sıcak su
Kreması için:
400 gram sütlü çikolata
1 paket krema
1 paket toz krem şanti
Açmak için;
Biraz süt
Üzerine:
80 gr çikolata
1/2 (yarım) paket krema
Fındık kırığı
Damla çikolata
Meyve
(Ben üzerini renkli yaptım o kısmı krem şanti ve besin boyası siz dilerseniz kendi kremasından sürebilirsiniz, ganaj kaplayabilirsiniz)
Enfes Bol Çikolata Kremalı Şahane Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pandispanya için yumurta sarıları ve şekeri düzgünce çırpın akabinde öteki materyalleri katın güzelce çırpın.
Yumurta beyazlarını farklı bir kapta çok az tuz atarak bembeyaz olana kadar çırpın ve 3 kademeli olarak hamur harcımıza dökerek spatula ile dıştan içe hakikat yedirin. Kalıba dökün.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 25 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Krema için; kremayı ocakta ısıtın kaynama noktasına geldiğinde altını kapatın ve öbür bir kaba çikolataları koyun üzerine kremayı dökün ve çikolataların erimesini bekleyin.
Eridikten sonra üzerini büsbütün kapatacak halde streç sinema ile kapatıp dolapta soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine toz krem şanti dökerek çırpıyoruz katı olursa kremamızı sürmeden evvel çok az süt ile açıyoruz.
Pandispanya soğuduktan sonra ortalara krema fındık kırığı ve meyve dolduruyoruz öbür katı yapıyoruz birebir halde. En son katta krem şanti çok az yapıp üzerine sürebilirsiniz benim üzere.
Üzerini ganaj ile süsledim ben. Çok az çikolata rendeledim ve damla çikolata koydum. Tadı kusursuz oluyor kesinlikle denemelisiniz. Afiyet olsun şimdiden.
Enfes Bol Çikolata Kremalı Mükemmel Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı