Enfes Etli Nohut Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı nohut
1 adet soğan
400 gram dana kuşbaşı
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Su
Enfes Etli Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak nohutu geceden ıslatalım ve gündüz haşlayalım.
Derin bir tencereye kuşbaşı eti koyalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çektikten sonra 2 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatalım pişmeye bırakalım.
Etler yumuşak olduğunda sıvı yağını koyalım.
Soğanı doğrayıp ekleyelim
Soğanlarda pişince salçayı ek edelim. Hafifçe karıştıralım ve sıcak su ekleyelim.
Nohutu tuzunu ek edip 10 dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım afiyet olsun
Enfes Etli Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı nohut
1 adet soğan
400 gram dana kuşbaşı
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Su
Enfes Etli Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak nohutu geceden ıslatalım ve gündüz haşlayalım.
Derin bir tencereye kuşbaşı eti koyalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çektikten sonra 2 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatalım pişmeye bırakalım.
Etler yumuşak olduğunda sıvı yağını koyalım.
Soğanı doğrayıp ekleyelim
Soğanlarda pişince salçayı ek edelim. Hafifçe karıştıralım ve sıcak su ekleyelim.
Nohutu tuzunu ek edip 10 dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım afiyet olsun
Enfes Etli Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı