Enfes Haşhaşlı Ağızda Dağılan Kurabiyem Tanımı İçin Gereçler
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarılar üzerine
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi elma sirkesi de olur
2 çorba kaşığı haşhaş
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Yaklaşık 4,5 su bardağı)
Üzeri İçin
Susam
Çörek otu
Haşhaş
Enfes Haşhaşlı Ağızda Dağılan Kurabiyem Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel uygun bir kaba erimiş margarin ve sıvı yağını bir hoş karıştırıyoruz.
Sonra un hariç bütün malzemeyi bir hoş karıştırıyoruz.
Unumuzu da denetimi bir formda kıvama getiriyoruz ve hamurumuzu 15 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurumuzu istediğimiz hali veriyoruz ve yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz ve üstünü susam, çörek otu ve haşhaşla süslüyoruz.
Evvelce ısıttığımız 190 derecede fırınımızda veriyoruz afiyet olsun.
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarılar üzerine
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi elma sirkesi de olur
2 çorba kaşığı haşhaş
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Yaklaşık 4,5 su bardağı)
Üzeri İçin
Susam
Çörek otu
Haşhaş
Enfes Haşhaşlı Ağızda Dağılan Kurabiyem Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel uygun bir kaba erimiş margarin ve sıvı yağını bir hoş karıştırıyoruz.
Sonra un hariç bütün malzemeyi bir hoş karıştırıyoruz.
Unumuzu da denetimi bir formda kıvama getiriyoruz ve hamurumuzu 15 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurumuzu istediğimiz hali veriyoruz ve yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz ve üstünü susam, çörek otu ve haşhaşla süslüyoruz.
Evvelce ısıttığımız 190 derecede fırınımızda veriyoruz afiyet olsun.