Enfes Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
8-10adet kuru patlıcan
8-10 adet kuru dolmalık biber
2 su bardağı kırık pirinç
200 gram orta yağlı kıyma
Zeytinyağı
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 er çay kaşığı kimyon,toz tatlı kırmızı biber,yeni bahar,sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane,tuz
Sosu:
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı domates sosu
Tuz
Üzeri için
Zeytin yağı
Enfes Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Dolmalıklar kaynar suda 1-2 dakika bekletilir.
Hafif yumuşayınca kevgirle suyu süzülür.
Diğer bir tarafta soğanlar küçük küçük yemeklik doğranır.
Derin bir kasede yıkanmış pirinç kıyma soğan salça tuz baharatlar ve zeytinyağı düzgünce yoğurulur.
Bir soğan tencerenin tabanına yarım ay formunda kesilerek döşenir.
Kuru dolmalıkların içi yarısına kadar harçla doldurulur.
Hafif yassılaştırarak ağızları birbirine yapıştırılır.
Tencereye birbirlerinin üzerine duracak formda dizilir.
Öbür bir yerde sos materyalleri karıştırılır tenceredekilerin üzerine gezdirilir.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar su eklenir zeytinyağı gezdirilir.
Üzerine yük konulur.
Evvel yüksek ateşte sonra orta ateşte en son kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Enfes Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
8-10adet kuru patlıcan
8-10 adet kuru dolmalık biber
2 su bardağı kırık pirinç
200 gram orta yağlı kıyma
Zeytinyağı
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 er çay kaşığı kimyon,toz tatlı kırmızı biber,yeni bahar,sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane,tuz
Sosu:
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı domates sosu
Tuz
Üzeri için
Zeytin yağı
Enfes Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Dolmalıklar kaynar suda 1-2 dakika bekletilir.
Hafif yumuşayınca kevgirle suyu süzülür.
Diğer bir tarafta soğanlar küçük küçük yemeklik doğranır.
Derin bir kasede yıkanmış pirinç kıyma soğan salça tuz baharatlar ve zeytinyağı düzgünce yoğurulur.
Bir soğan tencerenin tabanına yarım ay formunda kesilerek döşenir.
Kuru dolmalıkların içi yarısına kadar harçla doldurulur.
Hafif yassılaştırarak ağızları birbirine yapıştırılır.
Tencereye birbirlerinin üzerine duracak formda dizilir.
Öbür bir yerde sos materyalleri karıştırılır tenceredekilerin üzerine gezdirilir.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar su eklenir zeytinyağı gezdirilir.
Üzerine yük konulur.
Evvel yüksek ateşte sonra orta ateşte en son kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Enfes Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı