SoruCevap
Yeni Üye
Enfes Lezzeti İle İmam Sarığı Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
1 adet vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Muhallebisi için;
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 paket beyaz toz kremşanti
Kenarı için;
Hindistan cevizi
Süslemek için;
Sütlü yahut bitter çikolata
Enfes Lezzeti İle İmam Sarığı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kek hamurumuz ile başlayalım. 4 yumurta ve şekerimizi mikserle köpüren e kadar çırpalım. Şeker eridikten sonra sırayla sıvı yağ ve suyumuzu koyalım mikserle değil kek çırpma teli ile karıştıralım.
Sonra vanilya, kabartma tozu, kakao ve unumuzu katalım ve karıştıralım hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen tepsimize yayalım.
180 derece fırında pişirelim denetim edelim çabucak pişiyor. Kek pişerken bizde muhallebisini hazırlayalım. Tencereye süt şeker nişasta ve unu alalım, karıştıralım ve ocağa alalım daima karıştıralım yoğunlaşana ve göz göz olana kadar.
Koyulaşan muhallebimizi kenara alalım ve soğuması için daima karıştıralım. Kekimiz pişince çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığına gelen muhallebiye 1 paket beyaz toz kremşantimizi dökelim ve karıştıralım.
Kekimiz de soğudu bu ortada kaseye su koyalım ve su bardağı ile yapışmaması için suya banıp kekten daireli formlar çıkaralım kurabiye aparatınız varsa daha kolay olur tabiki ben 22 adet çıkardım.
Sonra daire halindeki kekimize bir tatlı kaşığı muhallebi sürelim ve üzerine öteki kekimizi kapatalım. Her bir kekimize bu süreci yapalım. Toplam 11 adet minik imam sarigimiz olacak.
Sonra minik sarığımızı elimize alalım artan muhallebi den bıçak yardımı ile etrafına sürelim ve hindistan cevizin bulayalım başkalarına de birebir süreci uygulayalım.
Benmari tarzı erittiğimiz çikolatamızdan bir kaşık üzerlerine koyalım. Ben bitter sevmediğim için sütlü çikolata kullandım süslemesi size kalmış tabiki. Evet minik imam sarıklarımız hazır afiyet olsun güzel ramazanlar.
Not: Artan kekimizi ufaladım ve. Biraz muhallebi kalmıştı onunla birlikte kup da tatlı yaptım siz isterseniz kek ile truf yapabilirsiniz.
Enfes Lezzeti İle İmam Sarığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek hamuru için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
1 adet vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Muhallebisi için;
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 paket beyaz toz kremşanti
Kenarı için;
Hindistan cevizi
Süslemek için;
Sütlü yahut bitter çikolata
Enfes Lezzeti İle İmam Sarığı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kek hamurumuz ile başlayalım. 4 yumurta ve şekerimizi mikserle köpüren e kadar çırpalım. Şeker eridikten sonra sırayla sıvı yağ ve suyumuzu koyalım mikserle değil kek çırpma teli ile karıştıralım.
Sonra vanilya, kabartma tozu, kakao ve unumuzu katalım ve karıştıralım hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen tepsimize yayalım.
180 derece fırında pişirelim denetim edelim çabucak pişiyor. Kek pişerken bizde muhallebisini hazırlayalım. Tencereye süt şeker nişasta ve unu alalım, karıştıralım ve ocağa alalım daima karıştıralım yoğunlaşana ve göz göz olana kadar.
Koyulaşan muhallebimizi kenara alalım ve soğuması için daima karıştıralım. Kekimiz pişince çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığına gelen muhallebiye 1 paket beyaz toz kremşantimizi dökelim ve karıştıralım.
Kekimiz de soğudu bu ortada kaseye su koyalım ve su bardağı ile yapışmaması için suya banıp kekten daireli formlar çıkaralım kurabiye aparatınız varsa daha kolay olur tabiki ben 22 adet çıkardım.
Sonra daire halindeki kekimize bir tatlı kaşığı muhallebi sürelim ve üzerine öteki kekimizi kapatalım. Her bir kekimize bu süreci yapalım. Toplam 11 adet minik imam sarigimiz olacak.
Sonra minik sarığımızı elimize alalım artan muhallebi den bıçak yardımı ile etrafına sürelim ve hindistan cevizin bulayalım başkalarına de birebir süreci uygulayalım.
Benmari tarzı erittiğimiz çikolatamızdan bir kaşık üzerlerine koyalım. Ben bitter sevmediğim için sütlü çikolata kullandım süslemesi size kalmış tabiki. Evet minik imam sarıklarımız hazır afiyet olsun güzel ramazanlar.
Not: Artan kekimizi ufaladım ve. Biraz muhallebi kalmıştı onunla birlikte kup da tatlı yaptım siz isterseniz kek ile truf yapabilirsiniz.
Enfes Lezzeti İle İmam Sarığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı