Enfes Lezzeti Ve Tüm Detaylarıyla Cream Puff Tarifi İçin Malzemeler
Choux hamuru için;
1 su bardağı un (200ml)
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı şeker
1 fiske tuz
70 gram tereyağı (Yada yarım çay bardağı sıvı yağ koyabilirsiniz)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
3 adet yumurta
Üzerindeki kıtır hamur için;
85 gram tereyağ
1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 çay bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
4 su bardağı süt (800ml)
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Yarım paket krema (Kıvamı koyu olursa biraz daha ekleyebilirsiniz)
Enfes Lezzeti Ve Tüm Detaylarıyla Cream Puff Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurunun hazırlanışı için; bir tencereye süt, su, şeker, tuz ve tereyağı koyup, kaynama noktasına getirin.
Sonra içine un ve kakaoyu eleyerek koyup, hızlıca karıştırın, topak kalmayacak şekilde 5 dakika pişirin.
Mikser ile çırparak hamuru iyice soğutun sonra içine tek tek yumurtaları kırarak karıştırın.
Yumurtaların büyüklüğüne göre hamurun kıvamı değişebilir yumurtaları tek tek ekleyip, çırpmak önemli.
Hamurun kıvamı krema kıvamına geldiyse sıkma torbasına koyup, fırın kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkıyoruz.
Kıtır hamurun hazırlanışı için; yumuşamış tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım.
Unu ve kakaoyu ekleyip, hamuru hazırlayalım.
İki yağlı kağıt arasında merdane ile hamuru ince bir şekilde açalım. Buzlukta 10 dakika bekletelim.
Tepsiye sıktığımız hamurlardan biraz daha büyük olacak şekilde yuvarlak bir aparat ile hamurları keselim.
Kestiğimiz hamurları sıktığımız hamurların üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derece fırının orta rafında 15 dakika pişirin, fırının derecesini 165 dereceye indirip 30 dakika da bu şekilde pişirelim. Üstünün iyice sert olması gerekiyor.
Kremasının hazırlanışı için; bir tencereye un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ,vanilya ve sütü koyup orta ateşte karıştırarak pişirilir. Göz göz olunca ocağı kapatıp içine tereyağ ekleyip, eriyene kadar karıştırılır.
Kremanın üzerine değecek şekilde streçfilm koyup, soğumaya bırakılır.
Soğuyan krema mikser ile iyice çırpılır bir paket kremşanti ve kremanın yarısını ekleyip, kıvamı açılana kadar çırpmaya devam edilir. Kıvamı koyu olursa bir miktar daha krema ekleyebilirsiniz.
Soğuyan cream puff ların üst kısmı keskin bir bıçakla kesilir.
Kremayı bir sıkma torbasına koyup cream puffların içleri doldurulur, kesilen kapaklar kremanın üzerine yerleştirilir.
Dolapta bir gece dinlendirip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Enfes Lezzeti Ve Tüm Detaylarıyla Cream Puff Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Choux hamuru için;
1 su bardağı un (200ml)
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı şeker
1 fiske tuz
70 gram tereyağı (Yada yarım çay bardağı sıvı yağ koyabilirsiniz)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
3 adet yumurta
Üzerindeki kıtır hamur için;
85 gram tereyağ
1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 çay bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
4 su bardağı süt (800ml)
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Yarım paket krema (Kıvamı koyu olursa biraz daha ekleyebilirsiniz)
Enfes Lezzeti Ve Tüm Detaylarıyla Cream Puff Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurunun hazırlanışı için; bir tencereye süt, su, şeker, tuz ve tereyağı koyup, kaynama noktasına getirin.
Sonra içine un ve kakaoyu eleyerek koyup, hızlıca karıştırın, topak kalmayacak şekilde 5 dakika pişirin.
Mikser ile çırparak hamuru iyice soğutun sonra içine tek tek yumurtaları kırarak karıştırın.
Yumurtaların büyüklüğüne göre hamurun kıvamı değişebilir yumurtaları tek tek ekleyip, çırpmak önemli.
Hamurun kıvamı krema kıvamına geldiyse sıkma torbasına koyup, fırın kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkıyoruz.
Kıtır hamurun hazırlanışı için; yumuşamış tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım.
Unu ve kakaoyu ekleyip, hamuru hazırlayalım.
İki yağlı kağıt arasında merdane ile hamuru ince bir şekilde açalım. Buzlukta 10 dakika bekletelim.
Tepsiye sıktığımız hamurlardan biraz daha büyük olacak şekilde yuvarlak bir aparat ile hamurları keselim.
Kestiğimiz hamurları sıktığımız hamurların üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derece fırının orta rafında 15 dakika pişirin, fırının derecesini 165 dereceye indirip 30 dakika da bu şekilde pişirelim. Üstünün iyice sert olması gerekiyor.
Kremasının hazırlanışı için; bir tencereye un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ,vanilya ve sütü koyup orta ateşte karıştırarak pişirilir. Göz göz olunca ocağı kapatıp içine tereyağ ekleyip, eriyene kadar karıştırılır.
Kremanın üzerine değecek şekilde streçfilm koyup, soğumaya bırakılır.
Soğuyan krema mikser ile iyice çırpılır bir paket kremşanti ve kremanın yarısını ekleyip, kıvamı açılana kadar çırpmaya devam edilir. Kıvamı koyu olursa bir miktar daha krema ekleyebilirsiniz.
Soğuyan cream puff ların üst kısmı keskin bir bıçakla kesilir.
Kremayı bir sıkma torbasına koyup cream puffların içleri doldurulur, kesilen kapaklar kremanın üzerine yerleştirilir.
Dolapta bir gece dinlendirip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Enfes Lezzeti Ve Tüm Detaylarıyla Cream Puff Tarifi Fotoğraflı Yapılışı