Enfes Lezzetiyle Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
250-300 gram kadar dana bonfile
4-5 adet lavaş
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet maydanoz
2 orta boy domates
1 büyük boy soğan
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, sumak
1/2 (yarım) çay bardağı su
Enfes Lezzetiyle Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavamızın içinde küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğradığımız etlerimizi yağla birlikte güzelce kavuralım.
Eti kavurma esnasında yarım çay bardağı suyumuzu ve baharatlarımızı ilave edelim 20 – 25 dakika civarında pişiyor etler.
Lavaşlarımızı yağın içine doğru etin üstüne hafif bastıralım.
Hem iyice yumuşamış oluyor hemde etin suyundan yağından geldiğinde lavaş çok daha güzel oluyor.
Lavaşlarımızın içine etlerimizi yerleştirelim.
Üzerlerine yıkayıp hazırladığımız küçük küçük doğradığımız maydanoz, soğan ve domatesimizi ekleyelim.
Rulo şeklinde güzelce saralım.
Yanına ayran çok yakışıyor servis esnasında. Şimdiden afiyet olsun.
Enfes Lezzetiyle Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250-300 gram kadar dana bonfile
4-5 adet lavaş
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet maydanoz
2 orta boy domates
1 büyük boy soğan
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, sumak
1/2 (yarım) çay bardağı su
Enfes Lezzetiyle Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavamızın içinde küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğradığımız etlerimizi yağla birlikte güzelce kavuralım.
Eti kavurma esnasında yarım çay bardağı suyumuzu ve baharatlarımızı ilave edelim 20 – 25 dakika civarında pişiyor etler.
Lavaşlarımızı yağın içine doğru etin üstüne hafif bastıralım.
Hem iyice yumuşamış oluyor hemde etin suyundan yağından geldiğinde lavaş çok daha güzel oluyor.
Lavaşlarımızın içine etlerimizi yerleştirelim.
Üzerlerine yıkayıp hazırladığımız küçük küçük doğradığımız maydanoz, soğan ve domatesimizi ekleyelim.
Rulo şeklinde güzelce saralım.
Yanına ayran çok yakışıyor servis esnasında. Şimdiden afiyet olsun.
Enfes Lezzetiyle Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı