SoruCevap
Yeni Üye
Enfes Nohutlu Topalak Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
500 gram kıyma
1 tane soğan
1 tane sarımsak
Karabiber
Pul biber
Tuz
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
Suyuna;
1 kaşık domates şalçası
1 bulyon yada benim üzere bardakta kemik suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
Enfes Nohutlu Topalak Tanımı Yapılışı
Evvel kıymamızı bir kaba alıyoruz, sonra soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
1 tane yumurtayı ve unu ekliyoruz. Baharatları ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.
Sonrasında tencerimize sıvı yağı ekliyoruz salçamızı ek edip kavuruyoruz suyumuzu ve et bulyon ekliyoruz.
Bu ortada bir tabağa su koyuyoruz elimizde yuvarlayacağımız için harcımızı elimiz yapışmaması için ıslatmak gayeli kullanacağız.
Ve bir tepsiye un ek edeceğiz harcı yuvarladıktan sonra bulamak için.
Avucumuzu ıslatıp harcımızdan modül kopararak yuvarlayıp tepsiye koyuyoruz harç bitene kadar topalağın uzunluğu zeytin kadar yada az daha büyük olabilir.
Suyumuz kaynadıktan sonra haşlanmış nohuttu ek ediyoruz ve sonrasında da topalakları ek ediyoruz, içine 1 kaşık tereyağı ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz yarım saat sonrada servise hazır afiyet olsun ❤.
İç harcı için;
500 gram kıyma
1 tane soğan
1 tane sarımsak
Karabiber
Pul biber
Tuz
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
Suyuna;
1 kaşık domates şalçası
1 bulyon yada benim üzere bardakta kemik suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
Enfes Nohutlu Topalak Tanımı Yapılışı
Evvel kıymamızı bir kaba alıyoruz, sonra soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
1 tane yumurtayı ve unu ekliyoruz. Baharatları ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.
Sonrasında tencerimize sıvı yağı ekliyoruz salçamızı ek edip kavuruyoruz suyumuzu ve et bulyon ekliyoruz.
Bu ortada bir tabağa su koyuyoruz elimizde yuvarlayacağımız için harcımızı elimiz yapışmaması için ıslatmak gayeli kullanacağız.
Ve bir tepsiye un ek edeceğiz harcı yuvarladıktan sonra bulamak için.
Avucumuzu ıslatıp harcımızdan modül kopararak yuvarlayıp tepsiye koyuyoruz harç bitene kadar topalağın uzunluğu zeytin kadar yada az daha büyük olabilir.
Suyumuz kaynadıktan sonra haşlanmış nohuttu ek ediyoruz ve sonrasında da topalakları ek ediyoruz, içine 1 kaşık tereyağı ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz yarım saat sonrada servise hazır afiyet olsun ❤.