Enfes Porsiyonluk Pizza Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yaklaşık 3-4 su bardağı un (Ama bardak ölçüsüne nazaran değişir)
Üst Materyal
Kaşar peyniri rendesi
Sucuk
Biber
Domates
Mısır
İsteğe bağlı olarak herşey
Salçalı Sos İçin
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay bardağı sıvı yağ
1/3 su bardağı sıcak su
Enfes Porsiyonluk Pizza Tanımı Yapılışı
Öncelikle hamur kabımıza mayamızı ve şekeri ılık su ile açıyoruz 5 dakika sonra tuzu, yumurtayı, sıvı yağı ek edip ılık süt ile birlikte karıştırıyoruz.
Daha sonra unu denetimli olarak ekleyip yavaş yavaş yoğuralım. Hamur çok cıvık yahut sert olmayacak.
Daha sonra 15-20 dakika hamur dinlendikten sonra tezgah üzerinde merdane ile açın yuvarlak bir kase ile kesip porsiyonluk yapalım.
Daha sonra kestiğimiz hamurları uygun tepsilere yerleştirelim üzerlerine salçalı sostan sürüp fırında çok pişirmeden salça hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Akabinde pişen hamurların üzerlerine birinci kaşar domates biber sucuk mısır mantar formunda koyabilirsiniz.
Gereç zenginliği size kalmış öbür materyaller de fırında pişene kadar hamurlarımızı pişirelim sıcak servis yapın. Denecek ve yiyecek olanlara şimdiden afiyet olsun .
Hamuru İçin
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yaklaşık 3-4 su bardağı un (Ama bardak ölçüsüne nazaran değişir)
Üst Materyal
Kaşar peyniri rendesi
Sucuk
Biber
Domates
Mısır
İsteğe bağlı olarak herşey
Salçalı Sos İçin
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay bardağı sıvı yağ
1/3 su bardağı sıcak su
Enfes Porsiyonluk Pizza Tanımı Yapılışı
Öncelikle hamur kabımıza mayamızı ve şekeri ılık su ile açıyoruz 5 dakika sonra tuzu, yumurtayı, sıvı yağı ek edip ılık süt ile birlikte karıştırıyoruz.
Daha sonra unu denetimli olarak ekleyip yavaş yavaş yoğuralım. Hamur çok cıvık yahut sert olmayacak.
Daha sonra 15-20 dakika hamur dinlendikten sonra tezgah üzerinde merdane ile açın yuvarlak bir kase ile kesip porsiyonluk yapalım.
Daha sonra kestiğimiz hamurları uygun tepsilere yerleştirelim üzerlerine salçalı sostan sürüp fırında çok pişirmeden salça hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Akabinde pişen hamurların üzerlerine birinci kaşar domates biber sucuk mısır mantar formunda koyabilirsiniz.
Gereç zenginliği size kalmış öbür materyaller de fırında pişene kadar hamurlarımızı pişirelim sıcak servis yapın. Denecek ve yiyecek olanlara şimdiden afiyet olsun .