Enfes Sosuyla Fırında Cilli Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte Harcı İçin
500 gram kıyma
1 adet rendelenmiş orta uzunluk soğan
2 yemek kaşığı rondodan geçirilmiş kuru ekmek
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu İçin
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kurutulmuş biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Tuz
Öteki Gereçler
4 tane orta uzunluk patates
1 orta uzunluk soğan
5 diş sarımsak
1 büyük uzunluk domates
3 adet yeşil sivri biber
Ayçiçek yağı
Enfes Sosuyla Fırında Cilli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köftenin hazırlanması için 500 gram kıyma bir kaba alınır. İçine 1 adet rendelenmiş orta uzunluk soğan, 2 yemek kaşığı kurutulmuş rondodan geçirilmiş ekmek, 1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır. Köfteler küçük modüller halinde elde yuvarlanır, bir tepsiye dizilir.
4 adet orta uzunluk patates küp küp doğranır, ayçiçek yağında yavaşça kızartılır.
Cilli köfteler bir tavada çok az ayçiçek yağıyla kızartılır.
Kızartılan patatesler bir borcama alınır, akabinde kızartılan cilli köfteler eklenir.
Soğan, domates, yeşil sivri biberler doğranır ve borcama eklenir (Sarımsaklar bütün konur)
Sosu için bir çorba kaşığı tereyağı tavada eritilir. 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı kurutulmuş biber salçası eklenir ve kavrulur. Akabinde 2 su bardağı su ve tuz eklenir. Kaynadığında altı söndürülür ve sos borcama dökülür.
Borcamın üzeri ıslatılmış yağlı fırın kağıdıyla kapatılır. Evvelce ısıtılmış 200°c fırında 25-30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun!
Köfte Harcı İçin
500 gram kıyma
1 adet rendelenmiş orta uzunluk soğan
2 yemek kaşığı rondodan geçirilmiş kuru ekmek
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu İçin
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kurutulmuş biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Tuz
Öteki Gereçler
4 tane orta uzunluk patates
1 orta uzunluk soğan
5 diş sarımsak
1 büyük uzunluk domates
3 adet yeşil sivri biber
Ayçiçek yağı
Enfes Sosuyla Fırında Cilli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köftenin hazırlanması için 500 gram kıyma bir kaba alınır. İçine 1 adet rendelenmiş orta uzunluk soğan, 2 yemek kaşığı kurutulmuş rondodan geçirilmiş ekmek, 1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır. Köfteler küçük modüller halinde elde yuvarlanır, bir tepsiye dizilir.
4 adet orta uzunluk patates küp küp doğranır, ayçiçek yağında yavaşça kızartılır.
Cilli köfteler bir tavada çok az ayçiçek yağıyla kızartılır.
Kızartılan patatesler bir borcama alınır, akabinde kızartılan cilli köfteler eklenir.
Soğan, domates, yeşil sivri biberler doğranır ve borcama eklenir (Sarımsaklar bütün konur)
Sosu için bir çorba kaşığı tereyağı tavada eritilir. 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı kurutulmuş biber salçası eklenir ve kavrulur. Akabinde 2 su bardağı su ve tuz eklenir. Kaynadığında altı söndürülür ve sos borcama dökülür.
Borcamın üzeri ıslatılmış yağlı fırın kağıdıyla kapatılır. Evvelce ısıtılmış 200°c fırında 25-30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun!