Enfes Taco İmali (Ekmeği İle) Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 su bardağı ılık su (kontrollü koyun)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kıymalı harcı için
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça (1 çay bardağı ile sulandırılmış)
1 kutu konserve mısır
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Sarımsak tozu
Avakado sosu için;
1 adet avakado
1 adet küçük soğan
1 adet domates
Limon
Sarımsak tozu
Tuz
Enfes Taco İmali (Ekmeği İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle taco hamurumuz için gereçlerimizi bir kaba alıp yoğuralım.
Üzerini kapatıp yarım saat dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzu merdane yardımıyla açıp kase ,varsa yuvarlak bir kalıpla keselim ve tavada önlü artlı hafif pişirelim.
Bütün hamurumuzu bu biçimde pişirip kurumaması için bir bezin içinde bekletelim.
Daha sonra ekmeklerimizi fırça yardımıyla her iki tarafını yağlayalım ve fırın ızgarasına dizip kürdanla tutturalım.
Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Kıymalı harç için doğradığımız soğanımızı yağ koyduğumuz tavamıza alıp soyeleyelim.
Üzerine kıymamızı ekleyip pişirelim.
Biberimizi,sulandırdığımız salçamızı,baharat ve tuzumuzu ek edip pişirme sürecine devam edelim.
Son olarak konserve mısırımızı da ekleyip kısık ateşte pişirelim. (iç harcımız kuru olmamalı gerekirse az ölçüde su ekleyelim. ).
Avakado sosu için:Avakadomuzu soyup bir kaba alalım ezelim.
Üzerine tuz ,limon suyu ve sarımsak tozu ekleyip karıştıralım. Son olarak küçük küçük doğradığımız soğan ve domatesimizi ek edip karıştıralım.
Servis için tacolarımızın içerisine hazırladığımız kıymalı harçtan koyarak servis tabağımıza alalım.
Yanına hazırladığımız avakado sos ve limon dilimiyle servis edelim. (dilerseniz tavuk ve ya kırmızı et ile de yapabilirsiniz) Afiyet olsun
Enfes Taco İmali (Ekmeği İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 su bardağı ılık su (kontrollü koyun)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kıymalı harcı için
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça (1 çay bardağı ile sulandırılmış)
1 kutu konserve mısır
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Sarımsak tozu
Avakado sosu için;
1 adet avakado
1 adet küçük soğan
1 adet domates
Limon
Sarımsak tozu
Tuz
Enfes Taco İmali (Ekmeği İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle taco hamurumuz için gereçlerimizi bir kaba alıp yoğuralım.
Üzerini kapatıp yarım saat dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzu merdane yardımıyla açıp kase ,varsa yuvarlak bir kalıpla keselim ve tavada önlü artlı hafif pişirelim.
Bütün hamurumuzu bu biçimde pişirip kurumaması için bir bezin içinde bekletelim.
Daha sonra ekmeklerimizi fırça yardımıyla her iki tarafını yağlayalım ve fırın ızgarasına dizip kürdanla tutturalım.
Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Kıymalı harç için doğradığımız soğanımızı yağ koyduğumuz tavamıza alıp soyeleyelim.
Üzerine kıymamızı ekleyip pişirelim.
Biberimizi,sulandırdığımız salçamızı,baharat ve tuzumuzu ek edip pişirme sürecine devam edelim.
Son olarak konserve mısırımızı da ekleyip kısık ateşte pişirelim. (iç harcımız kuru olmamalı gerekirse az ölçüde su ekleyelim. ).
Avakado sosu için:Avakadomuzu soyup bir kaba alalım ezelim.
Üzerine tuz ,limon suyu ve sarımsak tozu ekleyip karıştıralım. Son olarak küçük küçük doğradığımız soğan ve domatesimizi ek edip karıştıralım.
Servis için tacolarımızın içerisine hazırladığımız kıymalı harçtan koyarak servis tabağımıza alalım.
Yanına hazırladığımız avakado sos ve limon dilimiyle servis edelim. (dilerseniz tavuk ve ya kırmızı et ile de yapabilirsiniz) Afiyet olsun
Enfes Taco İmali (Ekmeği İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı