SoruCevap
Yeni Üye
Enfes Tadı İle Şehzade Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
1 kg dana kuşbaşı
4 su bardağı sıcak su
6 adet orta uzunluk patlıcan
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Sosu için;
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
Üzerini süslemek için;
2 adet domates
4 adet yeşil biber
Enfes Tadı İle Şehzade Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi yıkayıp tencereye alalım ve kavuralım. Suyunu çekince kaynar su ekleyip, kapağını kapatalım pişmeye bırakalım.
Etler pişerken patlıcanları yıkayalım ve alacalı soyup küp küp doğrayalım ve tuzlu suda yarım saat bekletelim ve suyunu süzelim.
Bol yağda kızartalım gereğince kızardığında bir tabağa kağıt havlu serelim ve patlıcanları üzerine alalım kağıt havlu yağını çeksin.
Diğer yandan soğanı ve biberleri ince ince doğrayalım geniş bir tavaya yağı ek edip soğan ve biberleri kavuralım. Akabinde eti süzerek tavaya alalım ve karıştıralım.
Üzerine tuz karabiber ekleyelim ve ocaktan alalım.
Fırın tepsisine evvel patlıcanları sonra eti koyalım ve sosunu hazırlayıp üzerine dökelim (Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz)
Önceden ısıtılmış 200 derecede ayarlı fırında pişirelim afiyet olsun
Enfes Tadı İle Şehzade Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg dana kuşbaşı
4 su bardağı sıcak su
6 adet orta uzunluk patlıcan
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Sosu için;
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
Üzerini süslemek için;
2 adet domates
4 adet yeşil biber
Enfes Tadı İle Şehzade Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi yıkayıp tencereye alalım ve kavuralım. Suyunu çekince kaynar su ekleyip, kapağını kapatalım pişmeye bırakalım.
Etler pişerken patlıcanları yıkayalım ve alacalı soyup küp küp doğrayalım ve tuzlu suda yarım saat bekletelim ve suyunu süzelim.
Bol yağda kızartalım gereğince kızardığında bir tabağa kağıt havlu serelim ve patlıcanları üzerine alalım kağıt havlu yağını çeksin.
Diğer yandan soğanı ve biberleri ince ince doğrayalım geniş bir tavaya yağı ek edip soğan ve biberleri kavuralım. Akabinde eti süzerek tavaya alalım ve karıştıralım.
Üzerine tuz karabiber ekleyelim ve ocaktan alalım.
Fırın tepsisine evvel patlıcanları sonra eti koyalım ve sosunu hazırlayıp üzerine dökelim (Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz)
Önceden ısıtılmış 200 derecede ayarlı fırında pişirelim afiyet olsun
Enfes Tadı İle Şehzade Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı