Enfes Tavuk Graten Tarifi İçin Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
1 kutu mantar (300g)
2 kırmızı biber (kapya )
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt (250 ml)
Tuz, karabiber
Kaşar peyniri rendesi
Tavuk göğüsünü marinesi için:
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Enfes Tavuk Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk göğüsünü fileto şeklinde uzunlamasına keselim.
Marine edelim sebzeleri kesene kadar kenarda çeksin.
Yağsız tavada önlü arkalı sadece renk alana denk pişirelim ,tepsiye dizelim.
Aynı tavada mantar, biber ve soğanı birlikte kavuralım. Çok az tuz, karabiber ekleyelim ve kızarmış tavukların üzerine pay edelim.
Ayrı bir tavada 1 dolu yemek kaşığı tereyağında unu renk alana kadar kavuralım.
1,5 su bardağı soğuk süt ilave edip hızlıca çırpalım, çok az tuz karabiber ekleyelim ve beşamel sosunu bu şekilde kaynatmış olalım.
Sebzeleri tavukların üzerine beşamel sosunu paylaştıralım.
En son kaşar peyniri rendesi üzerine serpip fırına verelim.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-25 dakika kadar.
Kaşar peyniri göz göz olana kadar pişirin.
Taze maydanoz veya fesleğen ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Enfes Tavuk Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet tavuk göğsü
1 kutu mantar (300g)
2 kırmızı biber (kapya )
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt (250 ml)
Tuz, karabiber
Kaşar peyniri rendesi
Tavuk göğüsünü marinesi için:
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Enfes Tavuk Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk göğüsünü fileto şeklinde uzunlamasına keselim.
Marine edelim sebzeleri kesene kadar kenarda çeksin.
Yağsız tavada önlü arkalı sadece renk alana denk pişirelim ,tepsiye dizelim.
Aynı tavada mantar, biber ve soğanı birlikte kavuralım. Çok az tuz, karabiber ekleyelim ve kızarmış tavukların üzerine pay edelim.
Ayrı bir tavada 1 dolu yemek kaşığı tereyağında unu renk alana kadar kavuralım.
1,5 su bardağı soğuk süt ilave edip hızlıca çırpalım, çok az tuz karabiber ekleyelim ve beşamel sosunu bu şekilde kaynatmış olalım.
Sebzeleri tavukların üzerine beşamel sosunu paylaştıralım.
En son kaşar peyniri rendesi üzerine serpip fırına verelim.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-25 dakika kadar.
Kaşar peyniri göz göz olana kadar pişirin.
Taze maydanoz veya fesleğen ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Enfes Tavuk Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı