Enfes Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler
500 gram tavuk göğsü
1 büyük soğan (Piyazlık doğranmış)
2 adet domates (Küp doğranmış)
1/2 (yarım) demet maydanoz
Tuz
1 çay kaşığı sumak
1 yemek kaşığı tozbiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak sıcak su
Enfes Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuğu minik minik doğrayalım. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyalım tavuğun rengi dönene kadar kavuralım.
Üzerine 1 bardak sıcak su ek edelim. Kapağını kapatalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Kalan yağları ek edelim. Baharatlarını ve tuzunu ek edelim. Tavuğu tavada biraz kavuralım.
Kapatmaya yakın az sıcak su ek edelim kuru olmasın ve ekmekler ıslansın. Salatası için soğan maydanoz ve domatesi ince ince doğrayalım.
İçerisine az tuz ve sumak ekleyelim. Ekmeğimizi tavaya bastıralım. Sırasıyla eti ve salatasını ekleyelim. Sıcak sıcak tüketelim afiyet olsun
500 gram tavuk göğsü
1 büyük soğan (Piyazlık doğranmış)
2 adet domates (Küp doğranmış)
1/2 (yarım) demet maydanoz
Tuz
1 çay kaşığı sumak
1 yemek kaşığı tozbiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak sıcak su
Enfes Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuğu minik minik doğrayalım. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyalım tavuğun rengi dönene kadar kavuralım.
Üzerine 1 bardak sıcak su ek edelim. Kapağını kapatalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Kalan yağları ek edelim. Baharatlarını ve tuzunu ek edelim. Tavuğu tavada biraz kavuralım.
Kapatmaya yakın az sıcak su ek edelim kuru olmasın ve ekmekler ıslansın. Salatası için soğan maydanoz ve domatesi ince ince doğrayalım.
İçerisine az tuz ve sumak ekleyelim. Ekmeğimizi tavaya bastıralım. Sırasıyla eti ve salatasını ekleyelim. Sıcak sıcak tüketelim afiyet olsun