Enfes Ve Pratik Fırında Patlıcan Ve Patates Oturtma Tanımı İçin Materyaller
2 adet patlıcan
3 adet patates
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Kıymalı harç için
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Pul biber
Enfes Ve Pratik Fırında Patlıcan Ve Patates Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabuklarını soyduğumuz patlıcan ve patateslerimizi dilimleyip bir kapta zeytinyağı ve tuz ile karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize serip evvelce ısıttığımız 200 derece fırında kızartıyoruz.
Bu ortada kıymalı harcımızı yapalım. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp tavamıza aldığımız zeytinyağında kavuruyoruz.
Daha sonra biberlerimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulan soğan ve biberlerimize kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Salçayı da ekleyip bir iki dakika daha kavurup küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz, baharatları ve tuzu ekleyip domatesler ezilene kadar pişiriyoruz.
Son olarak ince ince doğradığımız maydanozları ekliyoruz bir iki karıştırıp altını kapatıyoruz.
Pişen patlıcan ve patateslerden fırın tepsimize sırasıyla birinci evvel patates sonra kıymalı harç sonra patlıcan tekrar kıymalı harç, sonra kalan patates ve patlıcanları karışık olarak dizip son olarak kalan kıymalı harcımızı üzerine koyuyoruz.
En son 1 çay bardağı suyu da ekleyip 185 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
2 adet patlıcan
3 adet patates
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Kıymalı harç için
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Pul biber
Enfes Ve Pratik Fırında Patlıcan Ve Patates Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabuklarını soyduğumuz patlıcan ve patateslerimizi dilimleyip bir kapta zeytinyağı ve tuz ile karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize serip evvelce ısıttığımız 200 derece fırında kızartıyoruz.
Bu ortada kıymalı harcımızı yapalım. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp tavamıza aldığımız zeytinyağında kavuruyoruz.
Daha sonra biberlerimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulan soğan ve biberlerimize kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Salçayı da ekleyip bir iki dakika daha kavurup küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz, baharatları ve tuzu ekleyip domatesler ezilene kadar pişiriyoruz.
Son olarak ince ince doğradığımız maydanozları ekliyoruz bir iki karıştırıp altını kapatıyoruz.
Pişen patlıcan ve patateslerden fırın tepsimize sırasıyla birinci evvel patates sonra kıymalı harç sonra patlıcan tekrar kıymalı harç, sonra kalan patates ve patlıcanları karışık olarak dizip son olarak kalan kıymalı harcımızı üzerine koyuyoruz.
En son 1 çay bardağı suyu da ekleyip 185 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun