Enfes Yumurtalı Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
10 çay bardağı kısırlık bulgur
3 dolu yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 silme yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı isot (İsteğe bağlı)
5-6 kısım taze soğan
5 adet yumurta (İsteğe bağlı)
Sıvı yağ
Su
Enfes Yumurtalı Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önemli not: birinci olarak katiyen bir çiğköfte tepsiniz olmalı zira anca o denli bulguru hoş ezebiliyorsunuz.
Öncelikle tepsiye bulgur, salça, rendelediğimiz sarımsak tuz, karabiber ve isotu alalım ve güzelce harmanlayıp özleşene kadar yoğuralım.
Bulguru tutamayıp, elinde dağıldıkça yarım çay bardağı kadar su ek edelim ve o denli yoğuralım. Aslında hiç susuz bir halde yoğurulmalı lakin vakitten tasarruf için su eği yapabilirsiniz. Elinizle bulguru bulgura vurarak yoğurmalısınız.
Yaklaşık bir buçuk saat yoğrulduktan sonra bulgurun kıvamı elinizde form verilebilir kıvama gelmiş olmalı. Yıkayıp doğradığımız taze soğanları ekleyip biraz daha yoğuralım.
Daha sonra bir tavaya bol yağ koyalım ve kızdıralım. Yumurtaları derin bir kaseye koyup çırpalım ve kızgın yağa atıp omlet yapalım.
Pişen omleti çiğköftenin üzerine boşaltalım ve biraz çiğköfte soluklandıktan sonra yumurtanın sıcaklığı gitmeden elimizle yavaş yavaş dikkatli bir biçimde mıncıklayalım.
Yumurtanın iriliği büsbütün sizin tercihinize kalmış bir durum. Daha sonra elinizle hal verip tabaklara koyalım ve afiyet olsun.
Enfes Yumurtalı Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
10 çay bardağı kısırlık bulgur
3 dolu yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 silme yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı isot (İsteğe bağlı)
5-6 kısım taze soğan
5 adet yumurta (İsteğe bağlı)
Sıvı yağ
Su
Enfes Yumurtalı Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önemli not: birinci olarak katiyen bir çiğköfte tepsiniz olmalı zira anca o denli bulguru hoş ezebiliyorsunuz.
Öncelikle tepsiye bulgur, salça, rendelediğimiz sarımsak tuz, karabiber ve isotu alalım ve güzelce harmanlayıp özleşene kadar yoğuralım.
Bulguru tutamayıp, elinde dağıldıkça yarım çay bardağı kadar su ek edelim ve o denli yoğuralım. Aslında hiç susuz bir halde yoğurulmalı lakin vakitten tasarruf için su eği yapabilirsiniz. Elinizle bulguru bulgura vurarak yoğurmalısınız.
Yaklaşık bir buçuk saat yoğrulduktan sonra bulgurun kıvamı elinizde form verilebilir kıvama gelmiş olmalı. Yıkayıp doğradığımız taze soğanları ekleyip biraz daha yoğuralım.
Daha sonra bir tavaya bol yağ koyalım ve kızdıralım. Yumurtaları derin bir kaseye koyup çırpalım ve kızgın yağa atıp omlet yapalım.
Pişen omleti çiğköftenin üzerine boşaltalım ve biraz çiğköfte soluklandıktan sonra yumurtanın sıcaklığı gitmeden elimizle yavaş yavaş dikkatli bir biçimde mıncıklayalım.
Yumurtanın iriliği büsbütün sizin tercihinize kalmış bir durum. Daha sonra elinizle hal verip tabaklara koyalım ve afiyet olsun.
Enfes Yumurtalı Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı