Enfes Zeytinyağlı Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Materyaller
8 adet dolmalık biber
10 adet dolmalık kuru patlıcan
İç harç için;
2 adet soğan
7 yemek kaşığı basmati pirinç
6 yemek kaşığı siyez bulguru
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
2 adet domates
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane, kimyon, tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Sos için;
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
300 ml sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Enfes Zeytinyağlı Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Yapılışı
Evvel kuru patlıcanları 20 dk haşlıyoruz.
Sıcak suyu döktükten sonra soğuk suda patlıcanları bekletiyoruz.
O sırada dolmalık biberlerin içini temizleyip doldurmaya hazır hale getiriyoruz.
Tencere içine ayvayı dilimleyip altına diziyoruz.
İç harç için ön süreç olmadan (pişirmeden) üstte belirtilen tüm materyalleri karıştırıyoruz.
Dolmalık biberlere ve patlıcanların içine iç harcı dolduruyoruz.
Biberlerin üzerlerini domatesle kapatıyoruz.
Sos için, sıcak su içine belirtilen salça ölçüsünü ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Sosumuzu hazırlayıp üzerine döküyoruz.
Tencere kapağını kapatıp 45 dk kapak açmadan evvel harlı sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra tabaklayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
8 adet dolmalık biber
10 adet dolmalık kuru patlıcan
İç harç için;
2 adet soğan
7 yemek kaşığı basmati pirinç
6 yemek kaşığı siyez bulguru
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
2 adet domates
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane, kimyon, tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Sos için;
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
300 ml sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Enfes Zeytinyağlı Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Yapılışı
Evvel kuru patlıcanları 20 dk haşlıyoruz.
Sıcak suyu döktükten sonra soğuk suda patlıcanları bekletiyoruz.
O sırada dolmalık biberlerin içini temizleyip doldurmaya hazır hale getiriyoruz.
Tencere içine ayvayı dilimleyip altına diziyoruz.
İç harç için ön süreç olmadan (pişirmeden) üstte belirtilen tüm materyalleri karıştırıyoruz.
Dolmalık biberlere ve patlıcanların içine iç harcı dolduruyoruz.
Biberlerin üzerlerini domatesle kapatıyoruz.
Sos için, sıcak su içine belirtilen salça ölçüsünü ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Sosumuzu hazırlayıp üzerine döküyoruz.
Tencere kapağını kapatıp 45 dk kapak açmadan evvel harlı sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra tabaklayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.