Enfess Çıtır Çıtır Sultan Kebabı (Beşamel Soslu Fırında Yufkalı Tavuk) Tarifi İçin Malzemeler
1 parça tavuk göğsü
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1/2 (yarım) kapya kırmızı biber
1 küçük havuç (küp küp doğranıp haşlanmış)
1 /2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su (tenceredeki yemeğin biraz üstünü geçecek kadar)
1 adet yufka
Üzeri için
Beşamel sos
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt (200 ml’lik)
Muskat (beşamel sosa lezzet verir isterseniz çok az rendeleyebilirsiniz)
Üzerine
Toz kırmızı biber
İstenirse rendelenmiş 2 yemek kaşığı kaşar peyniri
Enfess Çıtır Çıtır Sultan Kebabı (Beşamel Soslu Fırında Yufkalı Tavuk) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle havuçlarımızı küp küp doğrayıp haşlayalım (istenirse kültür mantarı da kullanılabilir) tavuklarımızı küçük şekilde küp küp doğrayalım.
Sivri biber, kapya biberlerimizi istediğimiz boyutta keselim.
Tenceremize tavuklarımızı alalım su salıp suyunun çekene kadar kavuralım.
Üzerine sıvı yağımızı küçük doğranmış soğanlarımızı ilave edelim.
Soğanlar hafif pembeleşince salçayı ve biberleri, haşlanmış havuçları ilave edelim.
Biberler yumuşacığında üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edelim ve pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra biraz soğutalım ,yufkamızı 4 e bölelim böldüğümüz yufkaları fotoğraflardaki gibi bir kaseye koyalım.
Kenar kısımlarından kopartıp içine koyalım daha sonra tavuk sotemizi içine koyup kenarlarını katlayıp üstünü kapatalım fırın tepsimize çevirelim.
Üzerine beşamel sosumuzu gezdirelim.
Üstüne kaşar peyniri yada kırmızı toz tatlı biber serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dk kontrollü pişirelim her fırın farklılık gösterebilir o yüzden lütfen kontrollü pişirelim.
Üzerleri kızarıp yufkalarımız pişince fırından alıp sıcak olarak servis edelim. Gerçekten davet sofralarınızı şenlendirecek çok lezzetli bir tarif ,mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.
Enfess Çıtır Çıtır Sultan Kebabı (Beşamel Soslu Fırında Yufkalı Tavuk) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 parça tavuk göğsü
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1/2 (yarım) kapya kırmızı biber
1 küçük havuç (küp küp doğranıp haşlanmış)
1 /2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su (tenceredeki yemeğin biraz üstünü geçecek kadar)
1 adet yufka
Üzeri için
Beşamel sos
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt (200 ml’lik)
Muskat (beşamel sosa lezzet verir isterseniz çok az rendeleyebilirsiniz)
Üzerine
Toz kırmızı biber
İstenirse rendelenmiş 2 yemek kaşığı kaşar peyniri
Enfess Çıtır Çıtır Sultan Kebabı (Beşamel Soslu Fırında Yufkalı Tavuk) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle havuçlarımızı küp küp doğrayıp haşlayalım (istenirse kültür mantarı da kullanılabilir) tavuklarımızı küçük şekilde küp küp doğrayalım.
Sivri biber, kapya biberlerimizi istediğimiz boyutta keselim.
Tenceremize tavuklarımızı alalım su salıp suyunun çekene kadar kavuralım.
Üzerine sıvı yağımızı küçük doğranmış soğanlarımızı ilave edelim.
Soğanlar hafif pembeleşince salçayı ve biberleri, haşlanmış havuçları ilave edelim.
Biberler yumuşacığında üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edelim ve pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra biraz soğutalım ,yufkamızı 4 e bölelim böldüğümüz yufkaları fotoğraflardaki gibi bir kaseye koyalım.
Kenar kısımlarından kopartıp içine koyalım daha sonra tavuk sotemizi içine koyup kenarlarını katlayıp üstünü kapatalım fırın tepsimize çevirelim.
Üzerine beşamel sosumuzu gezdirelim.
Üstüne kaşar peyniri yada kırmızı toz tatlı biber serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dk kontrollü pişirelim her fırın farklılık gösterebilir o yüzden lütfen kontrollü pişirelim.
Üzerleri kızarıp yufkalarımız pişince fırından alıp sıcak olarak servis edelim. Gerçekten davet sofralarınızı şenlendirecek çok lezzetli bir tarif ,mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.
Enfess Çıtır Çıtır Sultan Kebabı (Beşamel Soslu Fırında Yufkalı Tavuk) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı