Enginarlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır
imagesenginarlikuzukebabitarifiresimli5ad432bb28d91
Enginarlı Kuzu Kebabının Tarifi Resimli Yapılışı
Malzemeler
4 adet pişmiş enginar
16 adet arpacık soğan
1 orta boy kereviz
600 gr kuşbaşı kuzu eti
80 gr margariny
1 cay bardağı ic bezelye
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı un
2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates
1 tatlı kaşığı salca
4 adet sivribiber
Tuz ve su
Hazırlanışı
Tencereye yağ konularak eritilir ve etler ilave edilip 10 dk kadar kavrulur Etler suyunu cektiğinde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soğanlar, un, salca, ve domateslerin yarısı kup şeklinde doğranıp ilave edilir 3 dk kadar karıştırılır Su ilave edilerek etler pişene kadar surekli kopuğu alınır ve kaynatılır
Fırın tepsisine koymuş olduğumuz enginarların uzerine daha once hazırladığımız sebzeli et harcını, bezelyeyi ve kalan domatesler ve biberler ikiye kesilerek ilave edilir 180 derece fırında 5 dk pişirilip servise sunmadan once uzerine dereotu konulur Afiyet olsun
imagesenginarlikuzukebabitarifiresimli5ad432bb28d91
Enginarlı Kuzu Kebabının Tarifi Resimli Yapılışı
Malzemeler
4 adet pişmiş enginar
16 adet arpacık soğan
1 orta boy kereviz
600 gr kuşbaşı kuzu eti
80 gr margariny
1 cay bardağı ic bezelye
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı un
2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates
1 tatlı kaşığı salca
4 adet sivribiber
Tuz ve su
Hazırlanışı
Tencereye yağ konularak eritilir ve etler ilave edilip 10 dk kadar kavrulur Etler suyunu cektiğinde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soğanlar, un, salca, ve domateslerin yarısı kup şeklinde doğranıp ilave edilir 3 dk kadar karıştırılır Su ilave edilerek etler pişene kadar surekli kopuğu alınır ve kaynatılır
Fırın tepsisine koymuş olduğumuz enginarların uzerine daha once hazırladığımız sebzeli et harcını, bezelyeyi ve kalan domatesler ve biberler ikiye kesilerek ilave edilir 180 derece fırında 5 dk pişirilip servise sunmadan once uzerine dereotu konulur Afiyet olsun