Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
5 adet sakız enginar @gurmeenginar
1 su bardağı pirinç
1 küçük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
4 dal ince kıyılmış taze soğan
1 bağ ince kıyılmış dereotu
2,5-3 su bardağı su
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Enginarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurusoğanı ve yeşil soğanı zeytinyağında renk alana kadar döndürelim.
Enginarlarımızı ilave edip 1,5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu ilave edip kısık ateşte yumuşamaya bırakalım.
Pirinci ilave edip 1-2 dakika çevirelim.
1 su bardağı sıcak su yarım limon suyu tuz karabiberi ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Sıcak suyu azar azar ilave edelim. Özellikle enginarlarınız benimkiler gibi tazecikse çabuk pişecek ve su fazla geldiği den lapa olacaktır.
Pişen pilava bolca dereotu serpiştirip karıştıralım ve demlenmeye bırakalım.
En son üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip servis edelim.
Enginarlı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet sakız enginar @gurmeenginar
1 su bardağı pirinç
1 küçük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
4 dal ince kıyılmış taze soğan
1 bağ ince kıyılmış dereotu
2,5-3 su bardağı su
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Enginarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurusoğanı ve yeşil soğanı zeytinyağında renk alana kadar döndürelim.
Enginarlarımızı ilave edip 1,5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu ilave edip kısık ateşte yumuşamaya bırakalım.
Pirinci ilave edip 1-2 dakika çevirelim.
1 su bardağı sıcak su yarım limon suyu tuz karabiberi ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Sıcak suyu azar azar ilave edelim. Özellikle enginarlarınız benimkiler gibi tazecikse çabuk pişecek ve su fazla geldiği den lapa olacaktır.
Pişen pilava bolca dereotu serpiştirip karıştıralım ve demlenmeye bırakalım.
En son üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip servis edelim.
Enginarlı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı