Erik Pestili Tanımı İçin Malzemeler
2 kilo erik
2 su bardağı şeker ( ben katmadım, tatlı sevenler için)
Erik Pestili Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Erikleri kısımlarından toplayıp bir hoş yıkayalım,çekirdeklerini çıkartalım. Epey büyük bir tencereye eriklerimizi alıp ocağın üzerine koyalım.
Erikler ezilene kadar kaynatıp pişirelim.
Pişen eriklerimizi soğumaya bırakalım.
Daha sonra kevgir alıp altına pak bir kova yerleştirelim.
İsteyen blendır den geçirip süzebilir.
Bir kap yardımı ile eriklerimizi kevgire aktarıp elimizle kevgirin üzerinde gezdirerek ezip alttaki kovaya suyunun geçmesini sağlayalım.
Kevgirde eriklerin yalnızca kabukları vede çekirdekleri kalmalı. Bu halde tenceremizde ki tüm eriklerimizi bitirelim.
Kovada ki erik suyumuzu tepsilerimize aktarıp düz bir yere yerleştirelim.
Pestil akıcı olduğundan, istediğiniz kalınlıkta yayabilirsiniz. Bir hafta kurumasını bekleyelim.
Daha sonra istediğiniz üzere kesebilirsiniz. Ben pestil de nişasta yahut şeker kullanmayı sevmiyorum büsbütün doğal olsun istiyorum. Siz dilerseniz ekleyebilirsiniz. Pestillerimiz yemeye hazırdır. Afiyet olsun
Erik Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 kilo erik
2 su bardağı şeker ( ben katmadım, tatlı sevenler için)
Erik Pestili Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Erikleri kısımlarından toplayıp bir hoş yıkayalım,çekirdeklerini çıkartalım. Epey büyük bir tencereye eriklerimizi alıp ocağın üzerine koyalım.
Erikler ezilene kadar kaynatıp pişirelim.
Pişen eriklerimizi soğumaya bırakalım.
Daha sonra kevgir alıp altına pak bir kova yerleştirelim.
İsteyen blendır den geçirip süzebilir.
Bir kap yardımı ile eriklerimizi kevgire aktarıp elimizle kevgirin üzerinde gezdirerek ezip alttaki kovaya suyunun geçmesini sağlayalım.
Kevgirde eriklerin yalnızca kabukları vede çekirdekleri kalmalı. Bu halde tenceremizde ki tüm eriklerimizi bitirelim.
Kovada ki erik suyumuzu tepsilerimize aktarıp düz bir yere yerleştirelim.
Pestil akıcı olduğundan, istediğiniz kalınlıkta yayabilirsiniz. Bir hafta kurumasını bekleyelim.
Daha sonra istediğiniz üzere kesebilirsiniz. Ben pestil de nişasta yahut şeker kullanmayı sevmiyorum büsbütün doğal olsun istiyorum. Siz dilerseniz ekleyebilirsiniz. Pestillerimiz yemeye hazırdır. Afiyet olsun
Erik Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı