Erik Şerbeti Tanımı İçin Gereçler
6 adet anjelik erik
1.5 lt su
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 minik kesim limon tuzu (zevkinize nazaran. koyulmasa da olur.)
Erik Şerbeti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Su ve şeker tencereye alınıp kaynamaya bırakılır.
Erikler yıkanıp çekirdekleri çıkarılarak iri kesimlere bölünür.
Su kaynayınca erikler ve limon tuzu eklenip renk alana kadar erikler fazla dağıtılmadan pişirilir.
Sıcaklığı geçince süzülüp soğutulur.
Afiyet olsun
Instagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.
6 adet anjelik erik
1.5 lt su
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 minik kesim limon tuzu (zevkinize nazaran. koyulmasa da olur.)
Erik Şerbeti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Su ve şeker tencereye alınıp kaynamaya bırakılır.
Erikler yıkanıp çekirdekleri çıkarılarak iri kesimlere bölünür.
Su kaynayınca erikler ve limon tuzu eklenip renk alana kadar erikler fazla dağıtılmadan pişirilir.
Sıcaklığı geçince süzülüp soğutulur.
Afiyet olsun
Instagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.