Erikli tavşan yahnisi nasıl yapılır
resimli Erikli Tavşan Yahnisi tarifi
Erikli Tavşan Yahnisi resimli tarif
Erikli Tavşan Yahnisi yapılışı
imageseriklitavsanyahnisitarifiresimli5ad433146f5a3
Malzemeler
1 tavşan (yaklaşık 1250 g, 4′e bolunmuş)
25 cl (1 su bardağı) elma sirkesi
baharat demeti (2 taze kekik dalı, birkac maydanoz dalı ve 1 defne yaprağının bağlanmasıyla oluşturulmuş)
1 soğan (doğranmış)
1 havuc (kazınıp, doğranmış)
4 diş sarımsak (doğranmış)
bir tutam karabiber (taze cekilmiş)
4 corba kaşığı un
1 corba kaşığı aycicek yağı
15 g (1 corba kaşığı) tereyağı
14 tatlı kaşığı tuz
50 cl (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
175 g kuru siyah erik
Tarifi
Tavşan parcalarını buyuk bir tencereye koyup, sirke, baharat demeti, soğanlar, havuc parcaları, sarımsak ve karabiberi ekleyerek, iyice karıştırın Tencereyi bir kenara alıp, tavşan parcalarını sık sık altust ederek, oda sıcaklığında 2 saat bekletin Sonra tavşan parcalarını bir tabağa cıkarıp, kağıt mutfak havlusuyla kurulayın Buyuk bir tabağa unu doşeyip, ustune tavşan parcalarını yerleştirin ve altust ederek, her yanlarının una bulanmalarını sağlayın Tencerede kalan marinadı tel suzgecten bir kaseye gecirip, suzgecte kalan sebzeleri ve kasedeki suyu bir kenara bırakın
Aycicek yağı ve tereyağını buyuk bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince tavşan parcalarını koyup, ustlerine tuzu serpin ve sık sık altust ederek, her yanları iyice kahverengileşinceye kadar pişirin Sonra delikli spatulayla geniş bir tabağa aktarın
Suzduğunuz marinat sebzelerini tencereye koyup, sık sık karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin Kasedeki suzulmuş marinat suyu, tavuk suyu ve tavşan parcalarını’koyup, bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, 30 dakika pişirin
Kuru erikleri ekleyip, tencerenin kapağını yeniden kapatarak, tavşan parcalarını bir catalla kolayca delininceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin Tavşan parcalarını ve kuru erikleri delikli spatulayla ısıtılmış bir corba kasesine cıkarıp, bir kenarda sıcak tutun (baharat demetini cıkarıp atın) Ateşi acıp, tencerede kalan karışımı koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, icindeki sosu kasedeki tavşan parcalarının ustune boşaltarak, servis yapın
Not: Tavşan yahnisinin hazırlanması icin gerekli sure, kullanılan tavşanın yaşına gore değişir Buyuk bir tavşan kullanılıyorsa, pişirme surelerini iki kat artırmak gerekebilir
resimli Erikli Tavşan Yahnisi tarifi
Erikli Tavşan Yahnisi resimli tarif
Erikli Tavşan Yahnisi yapılışı
imageseriklitavsanyahnisitarifiresimli5ad433146f5a3
Malzemeler
1 tavşan (yaklaşık 1250 g, 4′e bolunmuş)
25 cl (1 su bardağı) elma sirkesi
baharat demeti (2 taze kekik dalı, birkac maydanoz dalı ve 1 defne yaprağının bağlanmasıyla oluşturulmuş)
1 soğan (doğranmış)
1 havuc (kazınıp, doğranmış)
4 diş sarımsak (doğranmış)
bir tutam karabiber (taze cekilmiş)
4 corba kaşığı un
1 corba kaşığı aycicek yağı
15 g (1 corba kaşığı) tereyağı
14 tatlı kaşığı tuz
50 cl (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
175 g kuru siyah erik
Tarifi
Tavşan parcalarını buyuk bir tencereye koyup, sirke, baharat demeti, soğanlar, havuc parcaları, sarımsak ve karabiberi ekleyerek, iyice karıştırın Tencereyi bir kenara alıp, tavşan parcalarını sık sık altust ederek, oda sıcaklığında 2 saat bekletin Sonra tavşan parcalarını bir tabağa cıkarıp, kağıt mutfak havlusuyla kurulayın Buyuk bir tabağa unu doşeyip, ustune tavşan parcalarını yerleştirin ve altust ederek, her yanlarının una bulanmalarını sağlayın Tencerede kalan marinadı tel suzgecten bir kaseye gecirip, suzgecte kalan sebzeleri ve kasedeki suyu bir kenara bırakın
Aycicek yağı ve tereyağını buyuk bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince tavşan parcalarını koyup, ustlerine tuzu serpin ve sık sık altust ederek, her yanları iyice kahverengileşinceye kadar pişirin Sonra delikli spatulayla geniş bir tabağa aktarın
Suzduğunuz marinat sebzelerini tencereye koyup, sık sık karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin Kasedeki suzulmuş marinat suyu, tavuk suyu ve tavşan parcalarını’koyup, bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, 30 dakika pişirin
Kuru erikleri ekleyip, tencerenin kapağını yeniden kapatarak, tavşan parcalarını bir catalla kolayca delininceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin Tavşan parcalarını ve kuru erikleri delikli spatulayla ısıtılmış bir corba kasesine cıkarıp, bir kenarda sıcak tutun (baharat demetini cıkarıp atın) Ateşi acıp, tencerede kalan karışımı koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, icindeki sosu kasedeki tavşan parcalarının ustune boşaltarak, servis yapın
Not: Tavşan yahnisinin hazırlanması icin gerekli sure, kullanılan tavşanın yaşına gore değişir Buyuk bir tavşan kullanılıyorsa, pişirme surelerini iki kat artırmak gerekebilir