Erikli Turta Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Erikler için;
1 kiloya yakın mürdüm eriği
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üst hamuru için;
İri portakal büyüklüğünde hamurdan ayırılır
1 çimdik tarçın
3 kaşık un
Erikli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı oda sıcaklığına geldiğinde şeker, yumurta ve vanilinle iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir. Kurabiye hamuru kıvamını yakalamalıyız.
Hamurdan üstüne kullanmak için ayırdıktan sonra kalan parçayı yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabı ya da kelepçeli kalıba yayıyoruz. Kenarları hafif yüksek olursa erikler eriyince taşmıyor.
Çatalla delikler açtıktan sonra eriklere un, şeker ve tarçını ekleyip harmanlıyor ve tepsideki hamurun üzerine diziyoruz.
Ayırdığımız hamura da 3 kaşık un ve tarçın ekleyip, yoğuruyoruz. Daha sert bir hamur elde ettikten sonra rendeleyerek eriklerin üzerini kapatacak şekilde yayıyoruz.
180 derecelik fanlı ayarda üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Servis yapmadan önce pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun.
Erikli Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Erikler için;
1 kiloya yakın mürdüm eriği
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üst hamuru için;
İri portakal büyüklüğünde hamurdan ayırılır
1 çimdik tarçın
3 kaşık un
Erikli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı oda sıcaklığına geldiğinde şeker, yumurta ve vanilinle iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir. Kurabiye hamuru kıvamını yakalamalıyız.
Hamurdan üstüne kullanmak için ayırdıktan sonra kalan parçayı yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabı ya da kelepçeli kalıba yayıyoruz. Kenarları hafif yüksek olursa erikler eriyince taşmıyor.
Çatalla delikler açtıktan sonra eriklere un, şeker ve tarçını ekleyip harmanlıyor ve tepsideki hamurun üzerine diziyoruz.
Ayırdığımız hamura da 3 kaşık un ve tarçın ekleyip, yoğuruyoruz. Daha sert bir hamur elde ettikten sonra rendeleyerek eriklerin üzerini kapatacak şekilde yayıyoruz.
180 derecelik fanlı ayarda üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Servis yapmadan önce pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun.
Erikli Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı