Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı İçin Malzemeler
️28cm’lik kalıp için️
Taban hamuru için;
150 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
Yarım çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
300 gram un(2,5-3 su bardağı)
Kırıntı hamuru için;
Yarım su bardağı un
Kreması için;
1 kg quark(süzme yoğurt)
200 gr şeker (300ml bardak ile 1 bardak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
100 ml krema(yarım kutu)(schlagsahne)
2 paket vanilyalı şekersiz puding(37grlık)
1 paket vanilya
4 adet yumurta
Yarım su bardağı mavi haşhaş
Kremanın üzerine dizmek için;
800 gram mürdüm eriği (4’e bölünmüş)
Üzerine serpmek için;
100 gram file badem(fındık,ceviz olabilir)
Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gerekli materyalleri yoğurma kabına alıp şeker eriyene kadar karıştırılır.
Yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayan kurabiye kıvamında bir hamur yoğurulur.
Hamurun yarısından fazlası kelepçeli kalıba yerleştirilmek için kalanı üzerine kırıntı hamur hazırlamak için ayrılır.
Hamur 15-20 dakika dolapta bekletilir.
İki yağlı kağıt ortasında hafif un serperek merdane ile açılır ve kalıba yerleştirilir.
Ayrılan hamura yarım bardak un ekleyip ufalayarak kırıntı hamur hazırlanır.Bu süreci robottada yapabilirsiniz.
Kremayı hazırlayana kadar hamurlar tekrar dolaba koyulur.
Kreması için çırpma kabına quark,şeker,sıvı yağ,krema,süt koyulur ve mikser ile çırpılır.
Pudingler ve vanilya eklenir çok az tekrar çırpılır.
Yumurtaları tek tek ekleyip mikser kullanmadan bir çırpma teliyle çırpılır.
En son haşhaş eklenir ve spatula ile karıştırılır.
Hazırlanan krema kalıba yerleştirilen hamurun üzerine dökülür.
4’e bölünen erikler kremanın üzerine düzgünce dizilir.
Eriklerin üzerine hazırlanan kırıntı hamur ve file badem serpilir.
170 derecede evvelce ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. Denetimli pişirin kimi fırınlarda daha uzun sürebilir.
Fırının tabanına ısıya güçlü bir kap içinde su koyarsanız krema çatlama yapmaz.
Üzerindeki hamur uygunca kızarınca fırından çıkarılır.
Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda daha sonra buzdolabında 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️28cm’lik kalıp için️
Taban hamuru için;
150 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
Yarım çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
300 gram un(2,5-3 su bardağı)
Kırıntı hamuru için;
Yarım su bardağı un
Kreması için;
1 kg quark(süzme yoğurt)
200 gr şeker (300ml bardak ile 1 bardak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
100 ml krema(yarım kutu)(schlagsahne)
2 paket vanilyalı şekersiz puding(37grlık)
1 paket vanilya
4 adet yumurta
Yarım su bardağı mavi haşhaş
Kremanın üzerine dizmek için;
800 gram mürdüm eriği (4’e bölünmüş)
Üzerine serpmek için;
100 gram file badem(fındık,ceviz olabilir)
Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gerekli materyalleri yoğurma kabına alıp şeker eriyene kadar karıştırılır.
Yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayan kurabiye kıvamında bir hamur yoğurulur.
Hamurun yarısından fazlası kelepçeli kalıba yerleştirilmek için kalanı üzerine kırıntı hamur hazırlamak için ayrılır.
Hamur 15-20 dakika dolapta bekletilir.
İki yağlı kağıt ortasında hafif un serperek merdane ile açılır ve kalıba yerleştirilir.
Ayrılan hamura yarım bardak un ekleyip ufalayarak kırıntı hamur hazırlanır.Bu süreci robottada yapabilirsiniz.
Kremayı hazırlayana kadar hamurlar tekrar dolaba koyulur.
Kreması için çırpma kabına quark,şeker,sıvı yağ,krema,süt koyulur ve mikser ile çırpılır.
Pudingler ve vanilya eklenir çok az tekrar çırpılır.
Yumurtaları tek tek ekleyip mikser kullanmadan bir çırpma teliyle çırpılır.
En son haşhaş eklenir ve spatula ile karıştırılır.
Hazırlanan krema kalıba yerleştirilen hamurun üzerine dökülür.
4’e bölünen erikler kremanın üzerine düzgünce dizilir.
Eriklerin üzerine hazırlanan kırıntı hamur ve file badem serpilir.
170 derecede evvelce ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. Denetimli pişirin kimi fırınlarda daha uzun sürebilir.
Fırının tabanına ısıya güçlü bir kap içinde su koyarsanız krema çatlama yapmaz.
Üzerindeki hamur uygunca kızarınca fırından çıkarılır.
Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda daha sonra buzdolabında 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı