Erişte Böreği Tanımı İçin Materyaller
2,5 su bardağı erişte
2 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Çok az süt (cay bardağının 3 de 1i kadar)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Ortası için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
1 top mozerella
Yarım kase doğranmış taze soğan
Kızartmak için;
1 yemek kaşığı tereyağ
Erişte Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Erişteleri uygun bir tencerede haşlayın.
Derin bir kasede yumurta, süt, sıvı yağ ve baharatlar eklenip karıştırılır.
Haşlayıp süzdüğümüz erişteleri sıvı karışımına eklenip karıştırılır.
Yağlanmış tavaya soslanmış eriştenin yarısını alın.
Dilediğiniz peynirlerle ve taze soğan eriştelerin üzerine dökülür.
Kalan erişteyi de üzerine ekleyin.
Böreği altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Deneyeceklere afiyet olsun
2,5 su bardağı erişte
2 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Çok az süt (cay bardağının 3 de 1i kadar)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Ortası için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
1 top mozerella
Yarım kase doğranmış taze soğan
Kızartmak için;
1 yemek kaşığı tereyağ
Erişte Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Erişteleri uygun bir tencerede haşlayın.
Derin bir kasede yumurta, süt, sıvı yağ ve baharatlar eklenip karıştırılır.
Haşlayıp süzdüğümüz erişteleri sıvı karışımına eklenip karıştırılır.
Yağlanmış tavaya soslanmış eriştenin yarısını alın.
Dilediğiniz peynirlerle ve taze soğan eriştelerin üzerine dökülür.
Kalan erişteyi de üzerine ekleyin.
Böreği altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Deneyeceklere afiyet olsun