Erişte Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı yeşil mercimek (ön haşlanmış olacak)
1 orta uzunluk erişte
Yarım kilo kuşbaşı
(ben kemikli et kullandım etini suyunu aldım)
Sumak
Tuz
Erişte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nohutu ,mercimeği evvelden haşlıyoruz.
Soğanı tencerede kavurup salçasını ve etini ek ediyoruz.
Nohut ,mercimeği ek edip sıcak suyunu ek edip bir taşım kaynatıyoruz.
Erişteyi ek edip sumak suyunu ,baharat ve tuzu ekleyip 5 dk kaynatıp altını kapatıyoruz.
Erişte Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı yeşil mercimek (ön haşlanmış olacak)
1 orta uzunluk erişte
Yarım kilo kuşbaşı
(ben kemikli et kullandım etini suyunu aldım)
Sumak
Tuz
Erişte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nohutu ,mercimeği evvelden haşlıyoruz.
Soğanı tencerede kavurup salçasını ve etini ek ediyoruz.
Nohut ,mercimeği ek edip sıcak suyunu ek edip bir taşım kaynatıyoruz.
Erişteyi ek edip sumak suyunu ,baharat ve tuzu ekleyip 5 dk kaynatıp altını kapatıyoruz.
Erişte Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı