Erişte (Sebzeli Renkli)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Erişte (Sebzeli Renkli) Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
1 bu bardağı zerzevat püresi
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
2 kök Ispanak
2 adet Pancar
5 Kapya biber
1 dilim Bal kabağı
4 havuç Havuç

Erişte (Sebzeli Renkli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kullanacağımız sebzeyi doğrayıp, yarım çay bardağı su ile 5 dakika kadar haşlayalım.
Daha sonra blender ile püre haline getirelim (Ben ıspanak, kapya biber ve pancar kullandım. 1 su bardağı püreden ortalama 6 beze çıkıyor ve 1 kilogramlık kavanoz erişte çıkıyor)
Yoğurma kabına alıp soğumasını bekleyelim. İçine tuzunu yumurtasını kırıp yavaş yavaş unu ek edelim. Sert bir hamur elde edelim (Yumaklara ayırıp 10 dakika dinlendirirseniz daha kolay açılacaktır)
Bazlama ekmek biçiminde hepsini açıp sırayla tavada artlı önlü bezdirelim.
Soğuyan bazlamaları uzun ince dilimleyip üstüste dizip ince ince kıyalım.
Sofra bezi üzerinde 2 gün kuruduktan sonra toplayabilirsiniz. İstediğiniz yemeğinizde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun..
Erişte (Sebzeli Renkli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt