Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 silme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kurutulmuş dereotu
1 çay bardağı erişte
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Tuz, zeytinyağı
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Yemeklik doğranan soğan zeytinyağında kavrulur.
Kavrulan soğana doğranmış sarımsak eklenir.
Bir cins karıştırılıp salçalar eklenir.
Salçanın kokusu çıkınca un eklenir.
Bir iki dakika kadar kavrulur.
Nane ve kurutulmuş dereotu eklenir.
Karıştırılır ve 1 litre sıcak su eklenir.
Kaynayan suya erişte eklenir.
Erişte yumuşamaya başlayınca haşlanmış yeşil mercimek eklenir.
Erişte yumuşayana kadar pişirilir.
En son tuz eklenir.
Afiyet olsun
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 silme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kurutulmuş dereotu
1 çay bardağı erişte
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Tuz, zeytinyağı
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Yemeklik doğranan soğan zeytinyağında kavrulur.
Kavrulan soğana doğranmış sarımsak eklenir.
Bir cins karıştırılıp salçalar eklenir.
Salçanın kokusu çıkınca un eklenir.
Bir iki dakika kadar kavrulur.
Nane ve kurutulmuş dereotu eklenir.
Karıştırılır ve 1 litre sıcak su eklenir.
Kaynayan suya erişte eklenir.
Erişte yumuşamaya başlayınca haşlanmış yeşil mercimek eklenir.
Erişte yumuşayana kadar pişirilir.
En son tuz eklenir.
Afiyet olsun